Še ena smučarska s Triglava

Včeraj (v sredo, 15. aprila) sva s Samom Kociprom (AK Vertikala) smučala s Triglava po večinoma "novih" prehodih v območju severnega grebena in SV stene. 

Po 4. uri zjutraj iz Krme, v slabih 4 urah sva bila na Kredarici, potem pa takoj naprej s smučmi skoraj do Kugyjeve police. Vzpon po smučarski smeri "Ob severnem grebenu na ledenik" (glej M&M, 9. april 2007) in pred 11. uro sva prišla na Vrh. V nekaj minutah sva začela s spustom; prvih nekaj 10 metrov v območju smeri "Veseli tobogan" in že prej omenjene smeri, potem pa tik ob severnem grebenu do prvega smučarskega prehoda - grape - na SV vesine. V grapi slabe razmere, žled na prhkem snegu, zato je šlo tam počasi, niže je bilo pa super. Sneg se je že dobro omehčal in prehodi so bili lepo zaliti; povsem spodaj je šlo celo naravnost navzdol namesto prečke proti Millerju.

Večji del (razen začetka z vrha in osrednje nekaj manj kot 50-metrske vesine v SV steni) smeri je "nov", najbolj logično ime pa "Po grapi s severnega grebena". Težave zelo podobne smeri sosednji najbližji smeri, torej V+. Višina smeri: 350 m.

Lepa zelo smučarska smer, škoda le za slab sneg v grapi. Praktično ves čas (po grebenu seveda težko) je mogoče zavijanje, dovolj prostora!

Smuči sva sezula pri avtu na ~800 m, torej celih 2100 m smuke! :) Super tura. Še več (pripovedke in fotografij) v blogu, klik!

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...