Kanada 2005

Člani

Anže Čokl
Grega Ažman
Tomaž Džuban
Jani Skrinjar
Janez Trošt
Gorazd Mandelj

Trajanje

19.2. – 13.3.2005

Načrt

Bolj vlažen sneg zapade na zahodu, kjer se tudi ozračje hitreje segreva, v notranjosti pa je sneg suh, mrzel in globok. Upoštevajoč vse podnebne pogoje in ostale prednosti posameznih področij, sem temu primerno načrtoval pot oziroma potek naše smučarske avanture.

Po pristanku v Vancouvru pozno popoldne se še istega dne odpravimo v najbolj mondeno smučarsko letovišče v Kanadi – Whistler. Po nekaj dneh spoznavanja (bojda) najlepšega smučarskega centra se odpravimo v notranjost Skalnega gorovja.

Obiskali bomo Nelson, ki slovi kot področje z najbolj zanesljivimi snežnimi padavinami. Snega tu letno zapade kar 12 metrov! Poleg vsega je izredno sipek in predstavlja najboljši teren za izvajanje vseh mogočih smučarskih trikov. Tu se bomo zadržali cel teden.

Pot nas bo vodila v Fernie, ki je znan po svojem “back-countryju” oziroma turni smuki. Prostrana pobočja nedotaknjenega pršiča so od nekdaj privabljala odlične smučarje. Fotografije tamkajšnjih gora so med drugim prispevali za zadnji katalog znamke Patagonia. Po le nekaj dneh se bomo odpravili proti severu, v Golden. Tudi tu ne manjka obilnih padavin in za smučanje izredno privlačnih sten. Zadnji postanek pa bo preko meje Britanske Kolumbije v Alberto – in sicer v mesetecu Banff, nedaleč od prekrasnega nacionalnega parka Jasper. Smučarske vragolije bomo uganjali ves teden, saj sta Lake Louise in Sunshine mountain vsakoletni prizorišči snemanja najboljših smučarskih filmov.

Da pa ne bomo le uživali – bo za nas poskrbel Will Gadd, ki nas bo popeljal v svet ledene vertikale in nam pokazal, kako to delajo “profiji”. V času našega obiska bo ledu v izobilju in povsem prepričani smo, da se bomo dodobra naužili tudi najtršega agregatnega stanja vode.

Dan pred poletom v domovino se bomo preko noči odpeljali nazaj v Vancouver, se po njem tudi malce sprehodili oziroma zapeljali (odvisno od poškodb) in se popoldne prepustili v oskrbo prijaznim stevardesam.

O filmu

Zamisel se nama je z Grego Benčino porodila lani. Prvi smučarski film sva posnela na Voglu in ga zmontirala kot samostojnega. Zaradi nepričakovano velikega odziva sva sklenila, da bova posnetke zmontirala v nekoliko daljšo celoto.

Tako je nastal White Powder Addiction, prvi del:

White Powder Addiction 1.del

Ker smo snemali sproti, brez vnaprej režiranih kadrov, je nastali film kljub nekaterim zares dobrim kadrom dolgočasen. Prav tako je brez strukture, torej neke zgodbe oziroma rdeče niti, ki bi ji gledalec lahko sledil. Tako ostane pri nizanju skokov in zavojev po pršiču, ki so na žalost posneti pretežno na istih koncih Slovenije, manjši del pa tudi v tujini. V Kanado se odpravljamo z namenom, da posnamemo kvaliteten smučarski film. Drugi del – White Powder Addiction, part two, Lost in Canada – bo boljši tako po kvaliteti slike kot posnetkih samih. Poleg 3CCD kamere bomo uporabljali tudi najnovejši MiniDV kameri in profesionalno naglavno kamero. Snemalo nas bo več in tako bomo dobili pestrejši izbor kadrov. Film bomo montirali v studiu, dodana mu bo animirana uvodna špica, konec filma in vsi vmesni povezovalni efekti. Bistveno pa je, da bo imel film pridih dokumentarne oddaje. Zgodba bo zaokrožena celota. Odhod iz Ljubljane in priprave na le-tega, pot v Kanado in potovanje po njej… Vse skupaj pa bo začinjeno z obilico humorja.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...