Alpinistična šola

Športno društvo Freeapproved vabi k vpisu v društvo in

Alpinistično šolo

Nismo samo alpinistični odsek ali planinsko društvo. Smo športno društvo v razširjenem pomenu besede. Skupaj ne le plezamo v plezališčih in v gorah doma in v tujini ali hodimo v gore. Z njih tudi letamo in kolesarimo. Občasno se potapljamo in kot druščina veliko potujemo. Ne samo na alpinistične odprave ali trekkinge, temveč tudi na klasične počitniške potepe in izlete. V sklopu društva delujejo pohodniška sekcija, alpinistična sekcija, turno smučarska sekcija ter družinska sekcija. Všeč so nam lepe fotografije in radi pišemo ter ustvarjamo spomine. Za vsakogar se najdejo dobra družba, prijatelji in avanture :)

Zimsko grebensko prečenje

Alpinistična šola Freeapproved je razdeljena na posamezne med seboj povezane in odvisne vsebine. Celotni spekter predpisanih znanj alpinstične šole je za člane zajet modularno za karseda dobro kombinacijo z varnostjo na prvem mestu in prijazno časovno obremenitvijo na drugem.

Alpinistična šola Freeapproved

Zakaj prav v našo šolo?

Razlogi zakaj prav k nam so pravzaprav očitni. Pa naj vseeno zapišemo zakaj:

  1. ker smo  super klapa in po opravljeni šoli ostanemo dobri prijatelji,
  2. ker boste med številnimi outdoor aktivnostmi s katerimi se ukvarjajo naši člani vedno našli družbo za karkoli si boste zaželeli,
  3. ker skupaj hodimo po svetu na mnoge skupne dogodivščine in se super imamo!

Kot dodaten tehten razlog naj navedemo še super ugodnosti in popuste za nakup najkvalitetnejše športno plezalne in alpinistične opreme.

Hoditi v gore in plezati nepripravljen in s premalo znanja je nespametno in nevarno početje!

V Freeapproved alpinistični šoli pridobite potrebno znanje za varno in prijetno udejstvovanje v naravi, spoznate nove prijatelje s podobnimi interesi in s katerimi se boste z veseljem navezali na vrv, se odpeljali na vašo naslednjo avaturo itn.

Ob pogoju, da udeleženci alpinistične šole Freeapproved po izpitih naberejo dovolj alpinističnih vzponov, znanja in izkušenj, lahko opravljajo izpit, ki ga organizira Komisija za alpinizem PZS in s tem pridobi naziv alpinist.

Skupna tura Alpinistična šola

Poleg teh praktičnih znanj se v alpinistični šoli pridobijo tudi ostala teoretična znanja s področij, ki so pomembna za varno plezanje v gorah poleti in pozimi.

Kje in Kdaj?

Točen program in ostale podrobnosti pošljemo interesentom v PDF na email.

Kje?

Praksa bo potekala po dogovorjenem razporedu in v odvisnostni od vremenskih razmer. Praktično znanje se utruje tudi na turah ob vikendih – glej spodaj.

Na koncu alpinistične šole udeleženci opravijo zaključni izpit iz teoretičnih in praktičnih vsebin in pridobijo vso potrebno dokumentacijo, da lahko nadaljujejo z izpiti na državnem nivoju za pridobitev uradnega naziva Alpinist.

Skupina na grebenu

Skupne ture

Tekom alpinistične šole se odvije več izletov, kjer se utrjuje praktično znanje: plezanje v plezališču, plezanju večraztežajnih smeri, plezanje klasičnih alpinističnih smeri v Sloveniji in tujini. Večdnevni društveni plezalski tabori potekajo v Paklenici in Dolomitih, navadno nad Vršičem pa zimski in ledeniški del tečaja.

Poleg teh aktivnosti si pridobivajo udeleženci znanje tudi na društvenih skupnih turah, ki se dogajajo redno večkrat mesečno. Na društvenih sestankih se dogovarjamo za izvajanje tur in plezalskih avantur po individualnih željah.

Česa ste kot udeleženec alpinistične šole deležni?

  • predavanj
  • praktičnih vaj
  • zaključni izpit
  • udeležbo na vseh skupnih turah društva ter
  • ter vpisnino in članarino v ŠD Freeapproved

Šolnina ne pokriva stroškov prevoza, prenočevanja in prehrane na turah. Udeležencem nudimo tudi poseben popust pri zavarovanju v tujih gorstvih za helikoptersko reševanje. 

Prijave in dodatne informacije

Prijave sprejemamo prek spodnjega kontaktnega obrazca ali na email alp.sola@freeapproved.com

Spoštujemo vašo zasebnost. Zato vaših podatkov ne bomo uporabili za noben drug namen kot za odgovor na vaše sporočilo.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...