Tradicionalni Dolomiti

Poletje je, plezamo dolge smeri po naših hribih in odštevamo dneve do zime. A poletje je tudi čas, ko vikend z društvom preživimo v Dolomitih. Nekateri plezajo, drugi hodijo po okoliških vrhovih, tečajci plezajo svoje prve dolge smeri z inštruktorji...

V soboto sva z Urbanom plezala Tretji steber v Tofani (580m, IV-V). Čeprav smer poteka po razu, je večinoma sestavljajo zajede in kamini. Nekaj zajed in kaminov je zaradi dežja v zadnjih dnevih malo mokrih, a vseeno se je dalo lepo plezati. Ključ smeri se nahaja v drugi polovici smeri. Plata s prečko v levo, ki pa jo je zaradi odlične skale, odličnih oprimkov in zračnosti pravi užitek plezati. Tik pod vrhom te pričaka še en podoben detajl s prečko v levo preko plate. Detajl te pripelje v izstopni kamin iz smeri.

V nedeljo je bila vremenska napoved malo slabša, zato sva si izbrala krajšo smer v skupini Chinque Torri - stolpa Romana in Barancio, smer Nordverschneidung (100m, IV+), ki poteka točno med njima. A žal so Chinque Torri zelo oblegani od turistov in plezalcev. Pred nama sta bili dve strašno počasni navezi - samo en cug je vodilni plezal več kot uro! Sama smer je predvsem za ljubitelje kaminov - le ta poteka skoraj od tal do vrha! Ključ smeri se nahaja v drugem raztežaju, ko kamin postane zelo ozek. Možen je obvoz po desni, kjer te pričaka plata (V+). Ko prispeva na stolp Barancio, se v daljavi zabliska, kar je znak, da jo treba hitro popihati nazaj do avta.

Super vikend, hvala vsem za družbo. In hvala predvsem Skali, ki nam je prijazno ves čas kuhala.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...