Prečenje Poliških Špikov

Pretekli vikend sva si z Maretom privoščila uživancijo na visokem nivoju v zahodnih Julijcih. Prečenje Poliških Špikov je gotovo ena tistih tur, ki navdušijo prav vsakega hribovskega sladokusca.
Začela sva v soboto popoldne na Pecolu in se najprej sprehodila do planine Zg. Krni dol, od tam pa po lepi mulatjeri na Vrh Krnega dola. Ta varianta se mi zdi lepša in bolj smiselna kot pa po markirani poti naokoli do Škrbine prednje Špranje in od tam do grebena. Na grebenu se začne pot Ceria Merlone, ki preči po naravnih poličkah Špic v Planji, Nižnjih vrhov in Špika nad Špranjo, nato pa na Špik nad Nosom, kjer je prav na vrhu lep in udoben bivak. Ker je lep in udoben, z najlepšo lokacijo, je bila kar gneča (16 ljudi in 8 postelj). K sreči je dovolj prostora tudi na tleh, notri so tudi armafleksi in več kot dovolj dek.
Zjutraj pa naprej pod Špikom nad Tratico in mimogrede na Špik Hude police. Od tam naprej se nadaljuje pot Elenita Leva pod Špikom nad Cijanerico, Špikom nad Plazom in Vrhom Brda. Za zaključek še po Pipanovi lestvi na Montaž in po isti poti nazaj na Pecol.
Malo za nama sta prišla še Slavi in Džani, ki sta šla po invalidsko na Montaž (beri: z izpahnjeno ramo in zlomljeno nogo sta prehitevala vse ostale). Za konec še kopanje v Rabeljskem jezeru in kosilo v Kranjski Gori, pa je minil vikend...
Super tura, vredna večkratnih ponovitev. Več na blogu.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...