Stogi in Mišeljski greben

V iskanju vremenskih oken sem izkoristil vikend paket v Bohinjskih gorah, ki so v tem času polne pisanega cvetja, tako da so grebeni bolj varni, saj več gledaš pod noge kot naokoli... :)
V soboto s planine Blato skozi Bušnico do Krstenice. Gre za brezpoten direkten pristop, ki v zgornjem delu postane kar strm, tako da ga ne bi priporočal vsem. Vseeno pa je tam trenutno lažje prehodno kot po običajni poti, kjer je polno podrtega drevja. S Krstenice preko Malega na Jezerski Stog, kjer se je čez noč lepo zjasnilo (in tudi shladilo).
Zjutraj pa za začetek spust na planino Pod Mišelj vrhom in strmo navzgor na Koštrunovec, kjer se občasno sluti pot, bolj pa je treba biti pozoren na svizčeve luknje. S Koštrunovca direktno na Mišelj vrh, kjer treba malo poplezati (I-II), variant vzpona je več. Po grebenu sprva ozko in dokaj strmo navzdol, nato se razširi, kasneje spet postane bolj skalnat in ozek, za konec pa še na Mišeljski konec, ki strmo prepada na zahod na Hribarice. Direkten sestop je precej strm in zoprn (II), ampak je, no, pač direkten. Vreme se je že kujalo in sem sestopil rajši po dolinah daleč nazaj do izhodišča. Zelo lepa tura z nešteto možnosti različnih kombinacij s sosednjimi grebeni...
Več slik na blogu.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...