PO LEPE RAZGLEDE NA STOL

Vremenska napoved za vikend je vabila v hribe. Sama sem iskala kaj bolj zahtevnega oz. nekaj bolj adrenalinskega, a vendar se je bilo treba prilagoditi večini.

Mix štirih punc (primorska, dolenjska, štajersko avstrijska naveza) je skupen cilj našla v ferrati na Stol ("Hochstuhl - Klettersteig").
Pot se je začela z zgodnjim vstajanjem in kar malo dolgo potjo do izhodišča (Trate). Sama pot po branju raznih opisov se mi ni zdela zahtevna a vendar smo za vsak slučaj punce opremljene vstopile v steno. Čelada je še kako prav prišla zaradi padajočega kamenja. Pot je odlično varovana, sama sem samovarovalni komplet uporabila le za varnejše slikanje prelepe narave, ki se je tisti dan kazala v vsej svoji lepoti.

Kot se spodobi za vikend in lep sončen dan je bila tako ferrata kot vrh Stola oblegan iz vseh strani. Sestop smo opravile po krožni poti, ki pelje mimo Celovške koče do izhodišča. Pot skozi melišča nam je odprla pogled še na slovenske gore, pogled izpod vrha Stola je segal vse od Blejskega jezera pa do Triglava, ki se je igral v sobotnih meglicah.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...