Sinji slap (WI3, 150m)

Končno je ta zimska vročina malo popustila, in že cel teden histerično opazujemo kako je na jezerskem ponoči tudi do -15C. A nikjer nobenih uporabnih objav ali slik, ali je kaj zamrznilo ali bomo spet toolali?
Samo na en način lahko izveš smo rekli in smo šli, v soboto še pred sončnim vzhodom proti jezerskem.

Ob svitu smo zapustili avto, in se kakšno uro kasneje, pri vhodu v sinji slap, opremili s plezalnimi motikami in nožnimi zobmi, ter zapodili v led.
Praktično polovica prvega ratežaja je bila pod snegom, tako da smo se do strmejšega dela le sprehodili in šele tam začeli z varovanjem. Sicer je bil na navpičnem delu prvega raztežaja zvok pikanja rahlo odmevajoč, tako da sem osebno cepin raje zatikal, kot stolkel še tistega nekaj ledu nad skalo, ampak je bilo vseeno užitek plezati. Tudi Anže je smuknil čez brez problema.
Do naslednjega in zadnjega navpičnega raztežaja, pa je bil zaradi velike količine snega žal samo sprehod po globokem snegu. Zadnji strmi del je bil še najbolj plezalen in uživaški, z izjemo votlega ledu tik pred koncem, ter če te seveda slap ne polula ko odviješ ledni vijak :D

Za zadnjihm raztežajem je še en raztežaj snežne strmine s standardno oceno mah in blat 3, na vrhu pa drevo in nikjer nobene gazi za sestop. Malo smo razmišljali kako bi najhitreje prišli v dolino, nakar nad glavo zagledamo zajle tovorne žičnice. Kaj nam je preostalo drugega, kot da se s cepini zataknemo za zajle in kot tomb raider odziplajnamo v dolino novim pustolovščinam naproti ;)

V navezi smo bili nejc, anže in moja malenkost. Nejc je vodenje opravil z oceno 10, moj jezik je kot ponavadi skvasil par neumnosti, anže pa je splezal svoj prvi ledeni slap.

info: Sinji slap (jezersko) WI3, 250m, 17.2.2018, razmere vredu (snega je toliko, da je velik del ledu prekrit, kakovost lede je vredu, tud z varovanjem ni bilo težav, a se ne bi sekiral če bi ga bilo na določenih odsekih malo več)

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...