Lenuhova v begunjski vrtači (II+/2, 300m)

Moji risi (petzl lynx) so res nenasitni in že skoraj cel teden niso nič zobali, ampak res neradi zobajo sami. Hitro objava na grupo, in že imam družbo.
Tako sva v četrtek dopoldne z Rokom krenila na krajši predšihtni sprehod do begunjske vrtače. Že kakšen mesec nazaj sem se sprehajal točno tukaj, a je bilo dosti manj snega kot tokrat, ko je bila po lenuhovi speljana skoraj avtocesta.
Rokove dereze so očitno bolj zbirčne, tako da je malo vijugal sem in tja, in iskal sneg ki še ni bil prepikan, oz. pozoban ;) da le ni hodil po stopinjah. Moji pa brez problema pozobajo tudi ostanke, oz. se ne branijo stopinj, če ne škriplje.
Ko se zasliši tisti škrip škrip pa tudi moji z veseljem krenejo na sveže nepozobane pašnike.

Mimogrede sva bila na vrhu, kjer je brila relativno (ne)prijetna sapica, katere sva imela dosti po par sekundah. Tako da sva se kmalu začela spuščati po grebenu proti vzhodu, in sestopila po tavečji plazovini iz begunjske vrtače.

Pri spustu sva skoraj sprožila manjši kložast plaz, kateri pa je hvalabogu ostal na mestu. Par korakov nazaj navzgor, skok na drugo stran in uspešen spust z veliko boljšo podlago po zahodni strani te iste sestopne grape. Še par korakov navzdol in že sva bila pri avtu.

Risi so končno tiho, midva pa na šiht :)


info: Lenuhova smer (Begunjska vrtača), II+/2,300m, 2-3 ure, 18.01.2017, razmere vredu (a se ne bi branil malo več škripanja ali pa ledu)

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...