Jesenska pravljica nad Travniško dolino

Ta vikend smo z Marušo in Maretom prehodili greben nad Travniško dolino, kjer smo se navduševali nad odkrivanjem samotnih brezpotij med zlatimi macesni in kraškim svetom, se greli na toplem jesenskem soncu in se pasli na jesenski travi in razgledih...
Izhodišče je Vrsnik nad Sočo, od tam po markirani poti do idilične planine Za skalo in naprej po lepo uhojeni stezi proti Travniški dolini. Tam smo zavili naravnost na Plazki Kuk in po grebenu čez Planjo, Travniški rob in Travnik do Plaskega Vogla. Od tam smo se spustili na stranski greben proti jugu, na Vršac in sedlo Mala vrata, kjer nas je dohitel večer. Noč je bila topla, brez sapice in polna zvezd.
Za dobro jutro smo potelovadili po grebenu na Čelo in naprej čez Glavo za bajto prišli v škrapljast labirint, kjer hoja ni najbolj udobna, je pa nadvse zabavna med čudnimi skalnimi formacijami. Zaključili smo na Kalu, od tam pa smo sestopili naravnost proti zahodu, se nižje v gozdu malo zapletli v ruševje in se sčasoma prebili do markirane poti nazaj do planine Za skalo in v Vrsnik.
Enkratna tura na enkraten vikend! Več v slikah in na blogu.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...