Jambalaja - prostovoljno

V petek pozno popoldne smo se odpravili Rok, Nejc in moja malenkost v julijce. Začeli smo okoli 19:30 in v dobri uri prišli, do bivaka pod luknjo, kateri je bil na našo srečo, kljub miljaužnt avtov s češkimi registracijami v Vratih, skoraj prazen.
Ob večerji sta nam družbo delala samo dva "čeha". Ko so se pokazale prve zvezde smo se zavili vsak v svojo spalko in zaspali pod milim nebom.
Eni kar uspešno, drugi pa smo še par minut poslušali smrčanje ;)

Drugo jutro smo okoli 6:30 štartali proti stenarju. Seveda smo v grmovju ob poti odložili spalne vreče in podloge, in po kakšnih dveh urah hoje prispeli pod steno in izbrano smer Jambalaya. Lagano sportski smo se pripravili in ob 9:00 zagrizli v skalo. Načeloma naj bi bila skala srednje dobra, a smo si vseeno uspeli stresti par kamenčkov na čelade.
Smer je nudila par lepih odsekov plošč in plezarije, ves čas z odločnim razgledom proti Triglavu. Z vsem plehom, ki smo ga imeli sabo, smo kljub sprejemljivem številu svedrovcev veselo zatikali zatiče in rinili frende v razpoke. No eni smo/so jih veselo zatikali, drugi pa se medtem z malo manj vneme dolgočasili na sidrišču :) Po par litrih švica, nekaj nektarinah in pesti rozin, smo prilezli do vrha stene, vrgli par pogledov naokoli, posortirali opremo in jo mahnili nazaj v dolino.

Vse skupaj smo na koncu začinili s kopanjem na Bledu.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...