Vikend nad Okrešljem

Ta vikend sem bil v gosteh pri šaotih na Okrešlju. Plan je bil v grobem: pohodništvo, kondicijske ture, odkrivanje novih krajev - in uživanje!
V soboto smo šli čez Hudi prask na Mrzlo goro. Gre za starodavni prehod med dolinama, ki je lepo viden z Okrešlja in pripelje na vzhodni greben Mrzle gore. Lepa in razgibana tura s konstantnim poplezavanjem, iskanjem prehodov, podpiranjem oprimkov (jah, naše gore so res krušljive, včasih se zdi, da ti podpiraš oprimek namesto obratno!). Po zračnem grebenu do Latvice, kjer se priključimo markirani poti iz Matkovega kota. Na vrh in na drugo stran dol. Tudi markirana pot ni ravno enostavna, a meni zelo všeč prav zaradi skromne količine železja. Ker smo bili hitri in se je začelo nebo odpirati, smo šli še na drugo stran doline po lepo speljani ferati na Križ oz. Koroško Rinko. Na drugo stran dol in skozi Turski žleb nazaj na Okrešelj na pivo! Večerja, družabni program in nočitev.
V nedeljo, ne prav zgodaj, smo se odpravili spet skozi Turski žleb navzgor, modremu nebu naproti. Modro nebo? Smo že pozabili kako fajn to zgleda! Dodajmo še morje megle, razgleden greben, neobremenjenost s časom in dan je več kot popoln! Čez Tursko goro, spust v Kotliče in pod Brano do njenega vzhodnega grebena - Šije in po njej, ob vzdihih navdušenja (in občasnim zadržanim dihom na zahtevnejših mestih), do vrha. Na travci na prostornem vrhu bi lahko ležali celo večnost, če nas ne bi žeja zvabila nazaj na Okrešelj, kjer smo klepetali še do večera, nato pa v Logarsko na večerjo in vikenda je bilo že tako hitro konec...
Več pa v slikah in tudi na blogu.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...