Veliki plaz pod Velikim vrhom v Košuti

Na lepo sončno soboto smo jo Valentina, Vlasta, Jelka, Đani, Zlato in moja malenkost mahnili na Veliki vrh v Košuti. Zlato in Đani na turnih smučeh, Jelka z likalno desko in ostali peške.

Vozit se s srebrno puščico je vedno dogodek brez primere. S tremi zimskimi gumami in eno letno smo nekje 15 minut hoje pod kmetijo pri Matizovcu parkirali, saj avto ni zdržal vseh naporov ledene ceste. Zlato in Đani sta nam hitro na smučeh pobegnila naprej, potem še Valentina. Z Vlasto sva delala spremstvo Jelki in njeni veliki likalni deski.

Kmalu nad kočo smo opazili velik plaz, vsaj 100 m širok, ki je zgrmel okoli 400 m proti dolini. Nad kočo se je Đani ločil in šel po letni poti proti vrhu Velikega vrha. Na poti smo srečali malo preplašena turna smučarja, ki sta malo prej sprožila plaz na grebenu na poti na Veliki vrh. K sreči na tem delu ni bilo nobenega, saj se drugače nebi srečno končalo. Ker je bilo pobočje res plazovito je Zlato opozoril Đanija, da naj se raje pridruži nam, ki smo šli po grebenu proti Kofca gori, da se ne bo sprožil še kakšen plaz. Vlasta in Jelka sta nas zapustili kmalu na grebenu saj nista imeli cepina in derez. Na najbolj širokem vrhu v grebenu na poti na Kofce gore smo se spet ločili. Zlato je odsmučal v dolino, Đani in Valentina pa sta jo mahnila na greben Košute. Sam sem še malo opazoval veliko plazovino in se zaradi plazovitosti raje odločil za sestop. Golobčka sta srečno prišla na greben. Đani je potem odsmučal z grebena, Valentina pa peš prisopihala do koče.

Ob kupici domačih zvarkov se je v koči razvila burna debata. Ko sta najbolj glasna začela filozofirati smo se odločili, da raje odrinemo v dolino.

Fotografirali Jelka, Đani in Izi.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...