Smer po kaminih IV/III-IV 300m

Napovedane popoldanske plohe in izkušnje izpred dveh tednov so botrovale zgodnjemu odhodu od doma in vstopu v smer že okrog sedme ure. 

  Z Alešem sva se odpravila  v Severno steno Male Mojstrovke , a namesto v obleganegani Severni raz , sva svojo pozornost usmerila v Smer po kaminih.  Vstop ponuja dve varianti, midva sva izbrala levo in kasneje po srečanju z navezo iz Kamnika ugotovila , da sva izbrala slabšo , saj je bil sicer ''cug'' z oceno IV lepo začinjen z sluzasto in mokro skalo. Ta značilnost naju je poleg krušljivosti spremljala do zadnjega raztežaja , kjer pa nama smer postreže z enim dolgim in res lepim kaminom'' pleza v razkoraku ''-UŽIVAŠKO--! Pri izstopu pa je potrebna vsa previdnost , da naloženega kamenja ne prožiš soplezalcu na glavo (in navezam zadaj).  Iz smeri izstopiš na Hanzovo ali pa prosto poplezuješ do vrha.

  Ker sva bila kar hitra (3 h) sva šla pomalicat na vrh M. Mojstrovke , sestopila na Vršič , se odžejala in sedla v pregret avto. Ob vračanju domov me je Aleš na Bledu vrgel iz avta , kjer sem se pridružil svoji ''famiglia'' in še nekaj ur veselo čofotal v jezeru!

LEP DAN

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...