Objave

Tik pred dvanajsto VEŽICA

Tekom tedna se je iz dneva v dan vremenska napoved spreminjala in ob navdušenju nad ugodno napovedjo za soboto, še pomislila nisva, da bi nevihte preteklih dni lahko pretirano ovlažile steno, no, pa so jo.
Kakorkoli, del dostopa sva opravila skupaj, del pa, kot je sicer značilno za stare zakonce, vsak po svoje…
Dobiva se torej pod steno, z nekaj napora najdeva vstop v smer ( leta so tu in očala bi bila dobrodošla ) in začneva. Prvi in drugi raztežaj je bila smer suha, tretji, sploh pa peti...

Preberi več

Veliki Draški vrh - Trapez DKV

Da bi se izognila neznosni vročini vsaj za znaten del dneva in obenem zadostila plezalnim željam, sva se z Džanijem že zelo zgodaj zjutraj odpeljala v Krmo, odkoder sva v uri in pol prikorakala do vstopa v smer Dolar Kilar Vavken, krajše DKV. O smeri je bilo napisano že toliko, da je skorajda brez pomena peti hvalnice ... pa vednarle, smer je res lepa. Ko se znajdeš na zelenici Draškega vrha skorajda ne moreš dojeti, da je že konec. Sestop je resda nekoliko dolg a vsekakor ne predolg, da bi smeri ne...

Preberi več

Štajerska Rinka-Direktna VI-(A1,V) 600 m & 2 X NŠG

Preteklo nedeljo smo se Slavi, Đani in Primož podali v severno ostenje Rink.
Naš cilj je bila Direktna v Štajerski Rinki, ki slovi po, za naše hribe, dobri skali in nasploh krasni liniji.
Dejansko smer v svoji prvi polovici razveseljuje z odlično skalo in ko skoraj že verjameš, da bo trajalo vse do vrha, izstopni raztežaji vendarle dodajo tudi nekaj majavih oprimkov in naloženega materiala.
V sami smeri smo se mudili in uživali cca 5 ur tudi ob dejstvu, da je smer, sploh v težjih cugih,...

Preberi več

NEBEŠKA SIMFONIJA

Ker sezona skalnega plezanja tudi v hribih še traja , sva se ,,spet'' dva Primoža tokrat odpravila v bohinjski kon'c . Če nam je september res ponagajal z obilico dežja , je oktober nedvomno presegel vsa pričakovanja. Že ob pristopu na planino Laz naju je spremljala jesenska umirjenost ali pač tišina , ki se zaje v človeka do te mere , da še intenzivneje vpija barve in lepoto jesenskih hribov.
Najin cilj ta dan je bil splezati Nebeško simfonijo v Debelem vrhu , ki je po nekaterih podatkih VI 430m ,...

Preberi več

VISOKA BELA ŠPICA

Dva Primoža sva se točno v sredini delovnega tedna 29 odločila nekoliko nahraniti svoji duši .
Da bi zadostila želji po gorski lepoti in le zmerno športno obremeniti svoji telesi , sva obiskala dolino Bele vode. Odveč je zgubljati besede o lepotah teh krajev , saj je bilo o tem napisano že toliko , da bi moje skromno izrazoslovje nikakor ne preseglo že napisanega , oziroma prebranega.
Tudi smer ( Severni raz ) , ki se pne nad bivakom Gorica je primer zase. Trdna skala , obilje oprimkov in...

Preberi več

Debela peč - Sekločeva

Vremensko ugoden četrtek sva z Đanijem izkoristila za poplezavanje nad prekrasno Krmo.
Vstop v Sekločevo smer ( V+/V 450m ) je v desnem delu stene , kar zahteva nekoliko daljši dostop in nekaj ,,trentarskih'' veščin. Kakorkoli , razen prvega in delno četrtega raztežaja smer ponuja odlično skalo in lepo izpostavljeno plezanje. S samo smerjo sva opravila v manj kot petih urah, kar govori v prid dejstvu , da se z orientacijo v smeri nisva posebej namučila ( Gašprova skica na plezanje.net). Za sestop pa...

Preberi več

Rušica - Direktna smer

Po jutranjih odpovedih sva za plezalni izlet v južno steno Rušice ostala le dva.
Jutro je obetalo in ob spodbudnem tempu sva z Đanijem kaj kmalu uživala v čudovitih pogledih na ožarjeno ostenje Rušice in na mogočni Špik.
Iskanje samega vstopa v smer in prvi , nekoliko krušljivejši del smeri nama je vzelo kakšno minuto več kot sva načrtovala, kasneje pa so se stvari postavile na svoje mesto in plezanje nama je steklo.
Smer v svojem spodnjem delu išče prehode ponekod tudi v skali dvomljive...

Preberi več

Raduha, smer ZZ

Žena mi je rekla ,,pel me u hribe plezat '' , zahteva je bila še , naj bo smer kratka in kompaktna, da jo lahko poveževa s kakšno turo , naj bo nekje v smeri proti štajerski , ker morava že ob petih popoldne prevzeti sina , ki se mu zaključuje še drugi plezalni tabor , pa fino bi bilo , da je vmes kje kakšna koča za použit kak ,,ričet'' ali …. HHHMMMM , zaj...no .
Ker se mi je res plezalo sem mislil , mislil in se domislil…severno ostenje Male Raduhe.
Navsezgodaj se odpeljeva proti Solčavi ,...

Preberi več

Dolina Ötztal

Izogibovališče pretirani vročini in gneči smo tokrat našli na Tirolskem , natančneje v dolini Oetztal.
Skorajda celotna dolina od Oetza do Soldna in še višje do Venta leži na nadmorski krepko nad 1000 metrov , je na severni strani Dolomitov , kar je bilo skorajda zagotovilo za vzdržne temperature.
Dolina je obljubljena dežela za vse ljubitelje plezanja , gorništva , gorskega kolesarjenja in soteskanja ,čemur smo mi dodali še nekaj kopanja ter nabiranja lisičk in borovnic.
Granitne stene, ki...

Preberi več

...Metod in Tone sta jo potegnila.

Vsekakor tudi stara garda FAT-kotov še prevrne kakšen kamen in tako sva z Đanijem v četrtek opravila s tistimi petimi cugi v Zajedi splatami nad Vršičem ter dan zaključila z vrčki v rokah , soboto pa sva z Rokom namenila smeri Humar/Škarja v Planjavi.
Dasiravno je bil Metod moj sovaščan , sama smer pa klasika v prvem pomenu besede , se mi je obisk dotično te smeri nekako vedno izmuznil. Tokrat pa...ja , lepa smer , prekrasna naravna linija , vmes pa verjetno ena lepših zajed.

Preberi več
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...