Objave

Štajerska Rinka-Direktna VI-(A1,V) 600 m & 2 X NŠG

Preteklo nedeljo smo se Slavi, Đani in Primož podali v severno ostenje Rink.
Naš cilj je bila Direktna v Štajerski Rinki, ki slovi po, za naše hribe, dobri skali in nasploh krasni liniji.
Dejansko smer v svoji prvi polovici razveseljuje z odlično skalo in ko skoraj že verjameš, da bo trajalo vse do vrha, izstopni raztežaji vendarle dodajo tudi nekaj majavih oprimkov in naloženega materiala.
V sami smeri smo se mudili in uživali cca 5 ur tudi ob dejstvu, da je smer, sploh v težjih cugih,...

Preberi več

NEBEŠKA SIMFONIJA

Ker sezona skalnega plezanja tudi v hribih še traja , sva se ,,spet'' dva Primoža tokrat odpravila v bohinjski kon'c . Če nam je september res ponagajal z obilico dežja , je oktober nedvomno presegel vsa pričakovanja. Že ob pristopu na planino Laz naju je spremljala jesenska umirjenost ali pač tišina , ki se zaje v človeka do te mere , da še intenzivneje vpija barve in lepoto jesenskih hribov.
Najin cilj ta dan je bil splezati Nebeško simfonijo v Debelem vrhu , ki je po nekaterih podatkih VI 430m ,...

Preberi več

VISOKA BELA ŠPICA

Dva Primoža sva se točno v sredini delovnega tedna 29 odločila nekoliko nahraniti svoji duši .
Da bi zadostila želji po gorski lepoti in le zmerno športno obremeniti svoji telesi , sva obiskala dolino Bele vode. Odveč je zgubljati besede o lepotah teh krajev , saj je bilo o tem napisano že toliko , da bi moje skromno izrazoslovje nikakor ne preseglo že napisanega , oziroma prebranega.
Tudi smer ( Severni raz ) , ki se pne nad bivakom Gorica je primer zase. Trdna skala , obilje oprimkov in...

Preberi več

Debela peč - Sekločeva

Vremensko ugoden četrtek sva z Đanijem izkoristila za poplezavanje nad prekrasno Krmo.
Vstop v Sekločevo smer ( V+/V 450m ) je v desnem delu stene , kar zahteva nekoliko daljši dostop in nekaj ,,trentarskih'' veščin. Kakorkoli , razen prvega in delno četrtega raztežaja smer ponuja odlično skalo in lepo izpostavljeno plezanje. S samo smerjo sva opravila v manj kot petih urah, kar govori v prid dejstvu , da se z orientacijo v smeri nisva posebej namučila ( Gašprova skica na plezanje.net). Za sestop pa...

Preberi več

Rušica - Direktna smer

Po jutranjih odpovedih sva za plezalni izlet v južno steno Rušice ostala le dva.
Jutro je obetalo in ob spodbudnem tempu sva z Đanijem kaj kmalu uživala v čudovitih pogledih na ožarjeno ostenje Rušice in na mogočni Špik.
Iskanje samega vstopa v smer in prvi , nekoliko krušljivejši del smeri nama je vzelo kakšno minuto več kot sva načrtovala, kasneje pa so se stvari postavile na svoje mesto in plezanje nama je steklo.
Smer v svojem spodnjem delu išče prehode ponekod tudi v skali dvomljive...

Preberi več

Raduha, smer ZZ

Žena mi je rekla ,,pel me u hribe plezat '' , zahteva je bila še , naj bo smer kratka in kompaktna, da jo lahko poveževa s kakšno turo , naj bo nekje v smeri proti štajerski , ker morava že ob petih popoldne prevzeti sina , ki se mu zaključuje še drugi plezalni tabor , pa fino bi bilo , da je vmes kje kakšna koča za použit kak ,,ričet'' ali …. HHHMMMM , zaj...no .
Ker se mi je res plezalo sem mislil , mislil in se domislil…severno ostenje Male Raduhe.
Navsezgodaj se odpeljeva proti Solčavi ,...

Preberi več

Dolina Ötztal

Izogibovališče pretirani vročini in gneči smo tokrat našli na Tirolskem , natančneje v dolini Oetztal.
Skorajda celotna dolina od Oetza do Soldna in še višje do Venta leži na nadmorski krepko nad 1000 metrov , je na severni strani Dolomitov , kar je bilo skorajda zagotovilo za vzdržne temperature.
Dolina je obljubljena dežela za vse ljubitelje plezanja , gorništva , gorskega kolesarjenja in soteskanja ,čemur smo mi dodali še nekaj kopanja ter nabiranja lisičk in borovnic.
Granitne stene, ki...

Preberi več

...Metod in Tone sta jo potegnila.

Vsekakor tudi stara garda FAT-kotov še prevrne kakšen kamen in tako sva z Đanijem v četrtek opravila s tistimi petimi cugi v Zajedi splatami nad Vršičem ter dan zaključila z vrčki v rokah , soboto pa sva z Rokom namenila smeri Humar/Škarja v Planjavi.
Dasiravno je bil Metod moj sovaščan , sama smer pa klasika v prvem pomenu besede , se mi je obisk dotično te smeri nekako vedno izmuznil. Tokrat pa...ja , lepa smer , prekrasna naravna linija , vmes pa verjetno ena lepših zajed.

Preberi več

Kamniška v Koglu (VII, 250 m)

Minulo soboto smo s kakšno uro zaostanka za Đanijem pod Kogel strumno krenili tudi Monika, Blaž in jaz. Trdno odločeni, da napademo Kamniško smer (VII, 250m) smo v solidnem ritmu pod steno prišli ravno v času, ko je Đani zaključeval prvi ,,cug''.
Hitro smo se pripravili in vstopili. Plezanje do gredine je izpostavljeno, a zelo lepo in bogato z oprimki. Težave, oziroma zahtevnejše plezanje je čakalo najprej v tretjem raztežaju po gredini, sploh ker je bil del stene in zajeda, kjer poteka smer - popolnoma...

Preberi več

Vežica - Akademska smer VII- /200m

Najlepše stvari se nam dogajajo nenapovedano in tako se mi/nam je zgodila tudi današnja smer.
Le večer prej sta me Blaž in Monika povabila plezat dotično smer in ker je želja ponovno obiskati Vežico v meni že pekla , ne samo tlela , smo bili kaj hitro dogovorjeni .
Že vremenska napoved je obetala lep dan , jutro pa je prineslo poleg sonca še dobro voljo in po strmem dostopu iz Kamniške Bistrice mimo Orglic smo bili navezani in v steni kot bi mignil.
Prvi , drugače res lep cug je še...

Preberi več
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...