Tik pred dvanajsto VEŽICA

Tekom tedna se je iz dneva v dan vremenska napoved spreminjala in ob navdušenju nad ugodno napovedjo za soboto, še pomislila nisva, da bi nevihte preteklih dni lahko pretirano ovlažile steno, no, pa so jo.
Kakorkoli, del dostopa sva opravila skupaj, del pa, kot je sicer značilno za stare zakonce, vsak po svoje…
Dobiva se torej pod steno, z nekaj napora najdeva vstop v smer ( leta so tu in očala bi bila dobrodošla ) in začneva. Prvi in drugi raztežaj je bila smer suha, tretji, sploh pa peti raztežaj pa res mokro, v petem tudi zelo sluzasto. V tem raztežaju je potrebno preplezati tudi nekaj metrov slabe/gnile skale, sicer pa celotno smer odlikuje čvrsta skala, kakor je na splošno značilno za steno Vežice.
Osebno se mi je zdel najbolj zahteven šesti raztežaj, skupaj jih smer premore sedem, vsekakor pa krasna intenzivna sedmica ( 6b ). Zgolj še opozorilo morebitnim ponavljalcem, kljub dejstvu, da je smer navrtana, je dobrodošel set friendov, ker so razdalje med svedrovci ponekod res velike.
Sestop sva opravila z abzajli ( kamen nama je uničil nekaj metrov štrika ) in ravno pravi čas ujela mrzlo pivo in golaž ( hvala žena ).

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...