Severni raz Male Mojstrovke

Včeraj smo v navezi z Michałom in Lovrotom plezali to klasično smer v Mojstrovki (IV-/III, 300m). Prav luštno smo se imeli: lepa smer na lep in razgleden vrh, lepo vreme, nobene gneče, nobenega hitenja...
Da nas zjutraj ne bi preveč zeblo in v upanju, da se izognemo gneči, smo se dobro naspali in šele malo pred deseto z Vršiča zagrizli v breg. Po slabi uri dostopa smo bili pod steno - sami, čisto blizu pa prave kolone na Hanzovi. Iz vseh sten so odmevali klici raznih navez, mi pa smo lepo počasi napredovali. Vmes je malo bolj podrto, višje pa je plezanje prav po razu res uživaško!
Pri stiku s kaminsko smerjo se običajno izstopi na Hanzovo, mi pa smo nadaljevali po razu. Na splošno precej enostavno, a žal zelo krušljivo in po dveh raztežajih smo rajši prečili do Hanzove in po njej na vrh. Popoldne nas je gor pričakala tišina, samota in kot vedno krasen razgled. Da ne bi prekinili uživaškega tempa, smo si privoščili dolg počitek in po kratkem sestopu zaključili, da je bila tura taka kot mora biti! :)
Objava tudi na blogu.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...