Plezalni tabor Freeapproved novincev na Vršiču

Ta vikend se nas je na Vršiču zbralo 25 plezanja željnih svežih in mladih friapruvdovcev.

[caption id="" align="alignnone" width="450" caption="Jutranji pogled proti severnemu ostenju Prisojnika in Škrlatice"][/caption]

Prvotno zamišljena vrata so zaradi napovedanega povečanega plezalnega prometa v Steni zavoljo varnosti odpadla. Edina alternativna možnost z veliko smeri na hitro dostopnem območju in z edino prosto kočo za našo skupinico je bil Vršič in Mihov dom.

Plezale so se klasične in popularne smeri v stenah, med katerimi bi izpostavil predvsem slednje: Debelakova in Steber revežev v Veliki Mojstrovki, Smer po zajedi, Kranjska poč, Severni raz, SV Greben in Riba ter druge smeri v Mali Mojstrovki ter Nad Šitom glavi, kot tudi smeri v Kraj sten (Z stena Prisojnika) ter severna stena Rakove špice. Skupno je bila preplezana lepa bera smeri, opomnjeni pa smo bili tudi na vse večjo krušljivost skale naših ljubih gora.

[caption id="" align="alignnone" width="384" caption="Super vikenda je bilo kar prehitro konec"][/caption]

Za vse - mlade in "stare" - je bil vikend super izkušnja s precej smeha, škoda le, da je bilo tako hitro konec! Predvsem ta sveži so dobili dragocene izkušnje plezanja v kopni skali v smereh z za odtenek bolj zafrknjeno orientacijo, za dodatno popestritev pa so poskrbele tudi mokre poči in kamini.

Celotna galerija na društveni Facebook strani ter spodaj


Plezalni tabor na Vršiču

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...