Na pustno soboto v Sinji slap II/3,150 m,WI 85/60°

Plezanje s Tadejem je zame vedno predstavljal velik izziv, ker me vedno tako po Tadejevo hoče preseneti s kakšnim dodatkom. Tudi sedaj ni bilo drugače. Menila sva se za Teranovo smer, pa mi Tadej pove, da bi rad tudi kaj plezal ne pa samo 'hodil' (naklonina v Teranovi je do 80°). ;) Takoj je Teranovo nadgradil še s Sinjim slapom vse v enem dnevu. Ker razmere tega niso dovoljevali sva se odpravila samo v Sinji slap in še kakšen dodatek v okolici.

Tadej je bil vedno pri zgodnjih, sedaj sva pa bila zmenjena šele ob 9 uri zjutraj, pa še to je zamujal. ;) Ker sva bila tako pozna seveda nisva dobila parkirnega prostora pri kmetiji ampak pri vikend hišicah, kar je pomenilo dodatno hojo. Kar je najin dostop namesto pol ure (tako piše v vodniku), seveda če greš od tovorne žičnice, podaljšal na dve uri. Hitela nisva saj sva v smeri videla več navez. Sprehodila sva se pod Vikijevo svečo, ki je res lepo narejena in po prečki prišla do vstopa v Sinji slap. Pred nama se je pripravljala ena naveza. Tako sem bil v tem času deležen mnogih Tadejevih nasvetov o lednem plezanju. Prvi raztežaj naj bi predstavljal najtežje mesto, ki se pa meni sploh ni zdel težak, saj je bil slap kot švicarski sir poln lukenj za zatikanje cepinov, na nekaterih delih pa že kar stopnice. Več čas sva poslušala kako se je plazilo z Ledinskega vrha in Velike Babe, ki sta bila s soncem obsijana. Drug raztežaj je bila hoja po zasneženem ledu in sva potegnila 'štajerca'. V tretjem raztežaju naju je naveza pred nama spustila naprej tako, da sva kar hitro preplezala tretji raztežaj, meni najtežji v smeri. Nato še kratek četrti raztežaj in že sva bila pri Češki koči. :)

Ko sva dostopala do slapu sva se pogovarjala da, če bi bila dovolj hitra, bi se spustila v raztežaj Vikijeve sveče in preplezala svečo, kako bi se jaz lotil pokončne sveče se mi pa ni sanjalo. ;) Če ne probaš ne veš. ;) Ker ni bilo časa sva se po grapi sprehodila v dolino in v temi prišla do avta. Super dan. ;)

Še vedno mi pa ne gre iz glave kako sta lahko Sinji slap brata Karničar presmučala, saj je v prvem raztežaju naklonina 85° in v tretjem 75°. Kapo dol.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...