MALA GORA

Mala Gora je planota nad Ajdovščino in je del pobočja Čavna , tako nanjo vodi nekaj planinskih poti , ter dve plezalni smeri z imenoma Krvava (V+ 205m) in smer malega Mihe ( V- 190m). Obe omenjeni smeri nam je uspelo v soboto spraviti v malho in tako na zelo prijeten način otvoriti skalno sezono .
Po slabih dveh urah in pol lepe pleze sva z Duletom izplezala iz Krvave enako in v istem časovnem okviru sta z Malim Hihom opravila tudi Rok in Aleš.
Plezanje v Mali gori je podobno igri v ogromni igralnici z ogromnimi ,,lego'' kockami , ki so ponekod vzorno zložene in ponudijo lepo zračno plezanje , spet drugje pa red nekoliko popusti in se pojavijo lepi kamini z zelo solidno skalo.Verjetno ni potrebno poudarjati , da si vsa stojišča urediš na prostornih policah , dvakrat celo z blagodejno senco bora , ki ga seveda takoj uporabiš še za ,,štant''.
Nikakor bi ne bilo presenečenje , če bi se v prihodnosti pojavil ferajn , ki bi izkoristil travnik v zgornjem delu stene za društveni piknik , saj je ambijent prekrasen .
Smer ima , kot je moč prebrati že v opisih , tudi prebivalce , ki pa jih je priporočljivo opaziti pred fizičnim stikom ali pa se podati v smer v hladnejših dneh , če si seveda ne želite tovrstnih kontaktov.
Strupenjača z rožičkom je na sliki in vas vse lepo pozdravlja , obenem pa prosi , da je ne pohodite ali grabite namesto oprimka.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...