Mojstrovka, Kovinarska smer (V/IV, 400 m)

Z Borom sva šla danes pogledati, če je res kar pravijo društveni kolegi ... Da je namreč smer resnično vredna obiska in opisa v Miheliču.

[caption id="" align="alignnone" width="384" caption="Prvi raztežaj Kovinarske smeri"][/caption]

Ob prihodu sva malo razočarana ugotovila, da je ravno pred nama nekaj minutami prispela še ena naveza, tako da sva se toplo oblekla in malo najedla, preden sva vstopila. Vajo sva potem ponavljala še na nekaj zgornjih sidriščih, ko sva navezo znova ujela. Nekaj neprijetnosti je povzročalo tudi leteče skalovje, ki se najbrž še od zime razmajano valja po policah v steni. Nekajkrat so bile količine skalovja precejšnje in silno neprijetne, ampak sem jo odnesel s samo enim zadetkom v ramo.

[caption id="" align="alignnone" width="384" caption="Smer ves čas nudi solidne prijeme in omogoča pležo v čevljih"][/caption]

Najlepši del je gotovo osrednji vključujoč prvi raztežaj prečnice. Vstop in izstop pa sta kot je že v navadi pri nas precej grda. Zlasti izstop - naložena in krušljiva II - III.

[caption id="" align="alignnone" width="386" caption="Bor na sidrišču pred rampo"][/caption]

Prečnica je zračna, ampak ves čas nudi super ročke. Priporočljivo je imeti s seboj kakšnega frenda, ker v nasprotnem primeru klinov v prečnici (težjem delu le-te) ni. Konkretno potrebuješ BD frenda velikosti 1 + 0,75 ter 0,5. Pa na začetku in proti koncu sta še dva povprečna klina.

[caption id="" align="alignnone" width="384" caption="Drugi del prečnice - naloženo in izpostavljeno"][/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="388" caption="Za konec naju je še malo napralo"][/caption]

Smer vsekakor priporočam, vabim pa tudi k ogledu celotne galerije


Kovinarska smer

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...