Kdor išče, ta najde - na Mojstrovkah

Vsi kaj iščemo. Z Romanom sva za danes iskala smer s kratkim dostopom, ne predolgo, ne pretežko in ne v severni steni... in našla Pocarsko smer v Grebencu (IV/III, 200m). Smer poteka v območju med Butinarjevo in Pripravniško grapo in je v celoti navrtana, več kot dovolj dobro varovana in celo “markirana” z rdečimi pikami, skratka zelo začetnikom prijazna. Ali pa bi vsaj bila prijazna, če ne bi bilo vse tako grozno krušljivo! Vsaj v zgornji polovici se ponuja nekaj dokaj lepe plezarije, ki popravi začetni vtis.
Ker sva imela čas in je jamar Roman na zimski turi pod Veliko Mojstrovko videl (slutil? si domišljal?) brezno, sva šla pogledat. Brezna, ali vsaj luknje nisva našla, sva pa zato srečala Bora in Katjo, ki sta bila prav tako v iskanju – ona dva lokacije za snemanje na grebenu Mojstrovk.
Pa sva se jima pridružila na lepem grebenskem prečenju z Velike vse do Zadnje Mojstrovke. Od tam smo sestopili naravnost navzdol po precej zoprnem pobočju in nato prečno nazaj do markirane poti in v kočo na Gozdu radler.
Slik iz smeri nimam, zato pa vsaj nekaj malega z grebena.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...