Brezpotja nad Belco

Včeraj sem si privoščil eno dolgo turo v zahodnih Karavankah - barvit jesenski dan, brezpotja, odkrivanje skritih kotičkov, gorski mir in tišina... prava uživancija!
Izhodišče je dolina Belce, ki je že sama po sebi vredna ogleda. In le redkokje pri nas tako blizu civilizacije najdeš takšno divjino kot v brezpotjih pod Kepo. To seveda pomeni nekaj izgubljanja, iskanja poti, napornega prebijanja po zahtevnem terenu, je pa vsekakor bolj pestro :)
Naredil sem krog takorekoč okoli cele doline - visoko po razglednih grebenih, kjer bi lahko hodil v nedogled in se le stežka naveličal... Najtežje je najti prehode do grebena Kurjekov, potem pa po divjem in ruševnatem grebenu do Gubnega, kjer vodi markirana pot do vrha Kepe.
Potem pa po markirani poti še naprej proti zahodu. Kjer se pot usmeri nazaj v dolino, se začne čudoviti svet manj znanih, a zelo razglednih vrhov, polnih neoznačenih stezic in skrivnostnih lepot...
Hoja po grebenu je tam ena sama uživancija. Nadaljeval sem do Kresišča, potem pa po stranskem grebenu proti jugu - pod Laskovcem, okoli Tišlerice, čez Mojstrovico in Visoki vrh, potem pa pod Vretovim vrhom nazaj v Belco.
Kar dolga tura, ampak na tak lep jesenski dan je ves trdu bogato poplačan! Toplo priporočam ;)
Daljši opis na blogu.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...