Briceljk

Za vikend sem s padalci bil v Tolminu. Ker je v nedeljo bilo preveč vetra za letenje, sem šel malo raziskovat meni neznane konce zahodnih Alp. Nad Logom pod Mangartom se verjetno dviga najbolj veličastna stena pri nas - Loška stena. Po tihem si želim, da jo pozimi preplezam, zato sem šel na ogledno turo sestopa z vrha stene.

Iz doline Bavšice sem startal pozno (ob 11h), a je ohladitev dan pred tem poskrbela, da mi ni bilo preveč vroče. Po dobrih dveh urah in pol sem na vrhu. Na poti proti grebenu sem malo preveč šel proti Morežu, tako da me je čakal en manjši skok na grebenu. A po travnatih policah se skoku da lepo izogniti.

Sestop je kar sitnica. Verjetno se običajno sestopi po grapi, a je le ta še polna snega. Zato sem sledil grebenu, težavam se umikam v desno na travnate strmine. Te me pripeljejo v nekakšno ozko grlo šodra, po katerem se spustim v skalnato kotanjo. Zaradi previdnosti napredujem počasneje, kot sem se vzpenjal. Prečim kotanjo in se začnem spuščat proti dolini Bale. Ko sem mimo balvanov je zopet veliko trave, v kateri je komaj vidno shojena stezica.

Čudovita tura. V celem dnevu nisem srečal nobene osebe (z izjemo na parkirišču), družbo so mi delali le kozorogi, svizec in beloglavi jastrebi. Ljudje pa so se verjetno drenjali na Triglavu, Vršiču, jezeru Jasni, itd. Naj bo tudi v prihodnje tako :)

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...