Drugi slap v Krnici (II,WI4-; 200M)

Po uspešni navezi pred nekaj tedni me je Blaž vsak dan žical, da bi šel med tednom kakšen slap zlezt, predno globalno segrevanje ves led pobere. Presneti kapitalizem, med tednom res nisem mogel, sem bil pa med vikendom ravno v Kranjski Gori in tudi je izgledalo, da bi drugi slap znal biti še zaledenel slap in ne žuboreč potoček. Povabiva še Matrevža in Mateja, dobimo pa se ob spanju prijaznih 8:30 na drugem ovinku. Razmišljali smo: če se že topi, nam tista ena ura ne bo prinesla pomladi.

Timing smo zadeli; ko smo prišli pod začetek smeri sta dva Kranjčana ravno odhajala, ena naveza je ravno začenjala, ena pa je bila že nekaj raztežajev višje. Opremo na plan in rokavčke na roke, pa smo začeli. Za najino navezo sicer lahko rečem, da "sem plezal izmenično naprej," a se je slučajno tako zgodilo, da je Blaž dobil težje raztežaje, jaz pa bolj ali manj hojo po potoku :D Prvi raztežaj lepo navije, nato sledi canyoning navzgor (ledu praktično ni tako da se z derezami sprehajaš navzgor po potoku), nato sledi položen led (ki je ponavadi prekrit s snegom, tokrat pa se ga je dalo celo malo plezati), tretji raztežaj se začne z navpično zaveso s štantom na borovcu, v zadnjem raztežaju pa je bil ves led že tako tanek in voden, da je bilo varovanje bolj za psiho kot za dejansko varnost. Blažu je vseeno uspelo izdelati dva šolska štanta, Mateju in Matevžu pa pri abzajlu tako zatakniti štrik, da smo bili bolj zmatrani od vlečenja štrika, kot od plezanja.

Skupaj z abzajlom smo za plezanje porabili štiri ure, tako, da smo se še preden se je nad Prisojnikom in Martuljško skupino začelo zlovešče oblačiti, pobrisali v Sporty bar v Kranjsko Goro. Krasen dan, najbrž zadnji v tem slapu to zimo.

Plezali: Blaž Godina, Benjamin Dobnikar, Matej Brus in Matevž Blaznik

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...