Humar-Škarja (V-/IV, 270m)

Pred tednom dni se je iz daljnega Irana na dopust v Slovenijo vrnil Aleš. Ker že dolgo nisva plezala skupaj, je bila sončna nedelja odlična priložnost, da to popraviva. Aleš, vajen vročega podnebja, je izbral jugovzhodno steno Planjave in relativno pozen start, da se skala do najinega prihoda že lepo segreje :) Ok, res je tudi, da so jutra zadnja dni malo tudi mrzla.

Smer Humar-Škarja sem napadal že pred poletjem, a sem z bratom tako zalutal, da sva na koncu splezala najino prvo prvenstveno smer. Tokrat sva se z Alešem pravilno usmerila z gredine v desno na novo gredino. Po prvih dveh ogrevalnih raztežajih, sledi manjši previsni kamin z oceno V-, po njem prečka zopet po gredini v desno in najlepši del smeri - vertikalna zajeda. Po najlepšem delu smeri sledi spet gredina, ki se konča z vertikalnim, morda nekoliko previsnim, a zelo lepim kaminom.

Smer Humar-Škarja ponuja čudovito kuliso Zeleniških špic, dobro skalo z lepimi kratkimi odseki zajed in kaminov, ki jih med sabo povežejo gredine.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...