Soča Outdoor Festival 2017

Z veliko zamudo še jaz pristavim lonček h pohvali organizatorjem tega čudovitega športnega vikenda v posočju. Vsakič, ko obiščem Sočo ali kraje blizu tej smaragdni reki, se zamislim in rečem: wau, pa zakaj nisem večkrat tu! Res je, da je za žabarje Bovec malček dlje kot severna stran Julijskih Alp, a je po drugi starni prav vsak meander Soče tako zanimiv in tako privlačen, da se tistih nekaj minut vožnje več takoj pozabi.

Letos smo z adidas Terrexom sodelovali na peti ediciji Soča Outdoor Festivala, ki je prvi julijski vikend v Tolmin privabil številne outdoor navdušence. Naš hitri blisk, Luka Kramarič je ponovno tekel in ponovno zmagal! Na petnajst kilometrski preizkušnji teka adidas je svoj čas še izboljšal in bo morda prihodnje leto v cilj pritekel v manj kot uri!

Osebno mi je (gorski) tek na dolge razdalje še vedno nepredstavljiv, sem pa imel priliko od zelo blizu opazovat izmučene tekače, ki so na robu svojih moči morali prebroditi ledeno, meter globoko Tolminko, in kako so se pogumno in vztrajno borili, kljub krčom, do samega cilja. Vsem tekačem/tekmovalcem zato globok poklon.

Pestro dogajanje po trail poteh, v zraku in v vodi smo ujeli v živahen video. Spodaj pa tudi fotogalerija, avtor katere je Peter Podobnik. Vabljeni k ogledu!

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...