Srednji in Visoki Rokav

V soboto sva se z Duškotom odpravila v Martuljški konec - splezala sva na Srednji in Visoki Rokav.

Kmalu po osmi uri sva že grizla iz Vrat po strmi poti navkreber proti nedavno obnovljenem bivaku II na Jezerih. Bila sva v pričakovanju kakih Čehov ali pa Poljakov, ampak je bil bivak prazen. Že sva bila v Rokavski škrbini, kjer so pa razmere še čisto zimske - potrebno je bilo seveda gaziti do vrha, ampak je šlo brez večjih problemov (Duškotu :) ).

Kmalu zatem sva zlezla na Srednji Rokav, ki ponuja kratko in zelo lahko plezarijo do vrha. Po nekaj abzajlih sva bila že nazaj nad škrbino, kjer sva se spustila do vstopa za Visoki Rokav. Plezarija je bila lepa, v nekaj predelih pa je bil še zmeraj sneg, ki pa ni povzročal večjih težav. Sledilo je spet nekaj abzajlov nazaj dol do škrbine, kjer sva odvihrala nazaj do bivaka se malo pomartinčkat na soncu in nato sva po melišču hitro odtekla v dolino.

Razmere sva imela odlične, vreme je bilo super (še dobro da je sneg na vrhu, da malo hladi). Razgledi so bili božanski, vse od bivaka naokoli pa na vrhu, ko se nam je odprl še razgled na zahod proti Škrlatici in drugim vrhovom. Na tako lep dan tudi presenetljivo malo obiska v teh krajih - pri bivaku sva srečala enega, ki je že sestopal z Dovškega križa in nekaj ljudi sva opazila z vrha.
Definitivno ena lepših tur tukaj okoli!

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...