Lisec - osamljen vrh, ki ga branijo klopi in kače

V petek smo v pisarno potopali prek Lisca. Gre za razmeroma osamljen in slabše poznan vrh v grebenu pred Črno prstjo. Lokalci pravijo, da je poln kač in glede na številna srečanja z gadi, očitno ne gre le za ljudsko izročilo. Mi smo srečali le enega slepca, res pa je, da smo z vrha sestopali z jadralnim padalom - naravnost na domači naravni sladoled in naprej v pisarno!
Z gozdne ceste, ki se prek pobočij vije nad Ravnami, smo se osmoljeni zaradi popolne zapore ceste (čiščenje gozdov zaradi lubadarjev) najprej kar nekaj časa sprehajali po ravnem. Potem pa urno navkreber mimo Orožnove koče in naprej po poti proti Črni prsti do travnatih uravnav... Tu pa se prične avantura!
Začetek neoznačene slabo vidne steze, ko se le ta odcepi od poti proti Črni prsti, je pravi čas, ko je treba dati oči na peclje. Sprva je stezica še nakako vidna, potem jo bolj kot ne samo še slutiš, na koncu pa na žalost še tega ne. Očitno tu ne hodi ravno veliko ljudi, saj je vse zaraščeno in še tiste dele, kjer se nam je dozdevalo, da bi lahko stezica bila, prerašča vse sorte zelenjava.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...