Gorska reševalna zveza Slovenije

Na sončen jesenski dan smo visoko nad Kranjsko Goro, na grebenu Velike Mojstrovke snemali sklepne kadre novega kratkega predstavitvenega filma za Gorsko reševalno zvezo Slovenije! Kar nekaj naših članov je sodelovalo pri nastajanju filma, podpori in logistiki, za kar se vam/jim še enkrat posebej lepo zahvaljujem!

Mnogim nepojmljivo je dejstvo, da slovenski gorski reševalci življenja ljudi (neznancev) rešujejo prostovoljno! Svoj čas namenijo ne le za samo reševanje, temveč tudi za izobraževanja, izpopolnjevanja, obvezne vaje in vse drugo, kar spada zraven, da so že več let vrhunsko usposobljeni strokovanjaki za reševanja v gorah in drugod na težko dostopnih mestih.

Reševalci v stiski pomagajo ljudem, ki jih pokličejo na pomoč. Med opravljanjem tega plemenitega prostovoljskega poslanstva nosijo svojo glavo naprodaj, saj se izpostavljajo nevarnostim, ki pretijo na njih tekom reševanja. Vse to počno prav vse leto - v vseh letnih časih, ob vseh delovnih in dela prostih dneh, osebnih in ostalih praznikih, ne glede na uro in še najpogosteje v slabem vremenu in izjemno zahtevnih razmerah. Tako kot pri tistih, ki reševalce pokličejo na pomoč, tudi pri reševalcih doma težko pričakujejo njihov varen povratek...

Celotna zgodba o snemanju in zakulisju filma je opisana tukaj.

Gorska reševalna zveza Slovenije from Anže Čokl on Vimeo.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...