Zimski tabor na Komni

... je kljub na trenutke precej nadležnemu vremenu odlično uspel. Že v petek popoldne smo se otovorjeni kot mule odpravili izpod Savice proti Komni in do koče z lučkami prispeli že v temi. Na žalost "Hotel Komna" tokrat ni bil nič kaj hotel, saj jasno ni bilo elektrike, tako da tudi kakšne blazne vročine ni bilo ... no vsaj v jedilnici.

V soboto je bilo skoraj cel dan zares megleno, vidljivost je bila tako slaba, da niti Planine na Kraju s Kočo pod Bogatinom vred nismo videli, pa smo šli mimo nje! Naučili smo se iskanja zasutega z žolnami, sondiranja, varovanja v snegu, pa spusta po vrvi s potegom cepinov, prerezali smo snežno odejo in ocenili nevarnost plazov (kar visoka). Ob povratku smo začuda zagledali prej omenjene koče, učili pa smo se tudi ustavljanja s cepinom v vseh možnih variantah. Naj pred naslednjim citatom še omenim, da strmina ni bila ravno od muh ... no skratka, tule je še slavni citat: "Noge narazen, trdno ga prim' pa pust' da te nese!" Zvečer so prišle na vrsto tudi bolj zabavne teme in pogovori, evo še en citat, ki naj bi ga uporabljale ženičke doma: "Ti kr pejt, sam' jajca pa denarn'co doma sprazn'!" Skratka kar fino smo se zabavali ;)

V nedeljo je bila planirana grapa, pa smo zaradi kar močnega naletavanja snega in zelo slabe vidljivosti le zgazili en krog do planine Govnjač in nazaj. Prava snežna idila! Sledil pa je še adrenalinski spust v dolino, kjer smo bržkone postavili zimski rekord, Zlatota v bistvu nismo niti mogli dohajati, tako je letelo po riti navzdol!

Skratka, super je bilo, upam, da še kdaj. Upam tudi, da bodo še ostali fotografi dodali kaj slik ...

-Mare

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...