Vrh Strmali

Prva letošnja objava - in zgleda da je že tu pomlad...? Zato smo si privoščili pomladansko smuko pod Montažem, kar se je izkazalo za več kot odlično izbiro, saj je bila smuka enkratna po prostranih pobočjih v čudovitem okolju pod divjimi Poliškimi Špiki.
Štart na Nevejskem sedlu (V Žlebeh) po malo dolgovezni cesti, ki je na nekaj mestih kopna, do planine Pecol nato pa do grebena južno od Montaža. Običajni cilj je škrbina Vrh Strmali (2201m) tik pod steno, nad njo je strm skalnat vrh enakega imena, mi pa smo zaključili na grebenski vzpetini še malo južneje.
Neverjetno vroče sonce in širni razgledi od Julijcev do Dolomitov in Visokih Tur so nas kar dolgo zadržali na vrhu. Zgoraj je kar spodobna strmina, a razmere so bile idealne in vse do planine smo uživali v pomladanski smuki po lepo odjenjanem srencu. Tudi po cesti je šlo čisto v redu, kljub parkratnemu snemanju smuči vse do avta.
Krasen dan, krasna tura, krasna smuka - upamo na čim več takih v tem letu! A vmes naj pride še zima, pomlad bo že še prišla na vrsto!
Objava tudi na blogu.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...