Vikend v Istri

Osamosvojitveni praznik smo dobro izkoristili in podaljšani vikend preživeli pri sosedih na morju, v kopalkah in s plezalkami na nogah. Po Tanjinem nasvetu smo že v petek okupirali kamp Polari v Rovinju, kjer smo imeli izpod senčnih dreves prelep pogled na prebivalce FKK. Po postavitvi baznega tabora, smo si Pero, Gojc, Mateja, Mare in moja malenkost, hudo žejo gasili z Žujo in se ob sončnem zahodu namakali v morju, ki je imelo prijetnih 25 stopinj.
Enkrat ponoči, sta se v kamp pritihotapila še Ruti in Jero, ob malo bolj normalni uri pa so v soboto prišli še Andrej, Ida in Nuba.
Vsi zbrani, pa ne ravno najbolj prisebni smo ob 11ih naredili odličen plan – gremo plezat v Rovinj na sonce, če nam bo pa le preveč vroče, pa skok na glavo v morje. Rečeno, storjeno. V pol ure smo se spokali v avtomobile, naslednje pol ure porabili do Rovinja in še 20 minut prijetnega sprehoda po žgočem soncu – in končno je bila pred nami. Rovinjska stena, obsijana s soncem. 2 uri lenobnega poplezavanja, 35 stopinj v senci in 10 plezanja željnih FATovcev. Če to ni raj na zemlji??!! 
Zvečer še par skokov v vodo, pirčkov za žejo in nato sta prišla še nedelja in Lorand. Tokrat pol ure hitreje, kot dan poprej, smo se odločili za plezanje v senci kamnoloma v Vinkuranu, kjer so nas fascinirale popolnoma gladke stene z umetnimi grifi in previsi, hujšimi kot v Retovju. Ni kej, super plezarija!
Večerjo smo si tokrat privoščili v gostionici Maestral in preglasili celo italijanske nogometne navdušence. Na koncu pa smo si prislužili še domačo šljivovico in borovičke 
Ob globokih debatah je tako minil še zadnji večer, v ponedeljek zjutraj spakirali, se še zadnjič vrgli v morje in se s postankom v Avio pub-u odpeljali v deževno, vetrovno in mrzlo Ljubljano.
Družba, kljub nekaj malim misunderstandingom, je bilo odlično in definitivno ponovimo 

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...