Objave

S tečajci v Zagrebu

Zaradi slabe vremenske napovedi, se je Andrej tokrat odločil, da bomo ta najbolj frišne FATovce odpeljali k sosedom čez mejo.
V Zagrebu nas je pričakala skoraj prazna dvorana in po dveh letih tudi nove smeri, katere smo skoraj vse preplezali, le ta težje 6ice in 7ice, smo si prišparali za naslednjič.
So nas pa prav prijetno presenetili vsi tečajci, saj so po zgolj treh tednih tečaja, vpenjali, kot da to počnejo že od malih nog.
Po 4ih urah smo se prijetno utrujeni in zadovoljni z uspešno...

Preberi več

Vikend v Istri

Osamosvojitveni praznik smo dobro izkoristili in podaljšani vikend preživeli pri sosedih na morju, v kopalkah in s plezalkami na nogah. Po Tanjinem nasvetu smo že v petek okupirali kamp Polari v Rovinju, kjer smo imeli izpod senčnih dreves prelep pogled na prebivalce FKK. Po postavitvi baznega tabora, smo si Pero, Gojc, Mateja, Mare in moja malenkost, hudo žejo gasili z Žujo in se ob sončnem zahodu namakali v morju, ki je imelo prijetnih 25 stopinj.
Enkrat ponoči, sta se v kamp pritihotapila še Ruti...

Preberi več

Silvestrovanje in vse kar sodi zraven

 

Ko sem bila že čisto odločena, da grem za NY na morje, se je vmešal Primož. Ker ni dovolj, da me že čez leto vlačijo po vseh presnetih kucljih, me je prepričal, da grem z njimi na bivak pod Špikom.
Po vseh pripravah, kot so rezervacija, zbiranje denarja in kondicije, nabava hrane in iskanje šerp, je prišel še petek in s Sabino in Primožem smo se kot pravi prvopristopniki odpravili z Gozda Martuljek proti bivaku.
Sledilo je tri ure in pol gaženja in končno sem zagledala bivak. In to...

Preberi več

Martinovanje v Istri

Prvotni plan, da se v soboto odpeljemo v Limski kanal in preživimo noč v jami, je popolnoma propadel. Državni praznik – Martinovo, smo tako preživeli v Tonijevem partymobilu in se že v petek, sredi noči znašli v Puli. Po hitri namestitvi v apartmaju, smo začeli z mrzličnim iskanjem nočnega kluba, ga s pomočjo prijaznih Puljanov tudi našli in odplesali v sobotno jutro.
Uspelo nam je ujeti še tri ure spanca, nato pa smo polni energije naredili plezalski plan in jo mahnili v Limski kanal. V D sektorju je...

Preberi več

Odprava zelene žabice

 

Že kar tradicionalno smo se za prvonovembrske praznike odpravili v Paklenico, meko vseh plezalcev. Da vsaj en dan ne bi plezali v gužvi, se nas je nekaj odpravilo že v četrtek in med zagretim razglabljanjem, kaj vse bomo preplezali, smo kakšnih 40 km iz Zagreba ugotovili, da se namesto proti Paklenici, vozimo proti Beogradu. Pa smo spili pivce za živce, obrnili žabico in se po več kot 6 urni odiseadi, končno znašli na cilju.
Prvi dan nam je zgodnje vstajanje delalo nekaj preglavic, a smo...

Preberi več

Paklenica

Nekaj je o naši prvonovembrski Paklenici napisal že Sandi, ampak bom vseeno dodala zraven še svoj lonček.


Te dni je namreč minila prva obletnica, kar sem z Moniko v navezi doživela svoj pakleniški krst. S svojo mogočnostjo in kompaktno skalo, je Paklenica v meni pustila močan pečat in željo, da se tja vračam znova in znova.
Kljub zelo slabi vremenski napovedi, se nas je peščica odločila, da vseeno odrinemo v plezalno meko in ker je FAT znan predvsem po bratskem vzdušju, sva s Tatjano pod...

Preberi več

Doberdob

Ker nam v soboto ni bilo dovolj, smo se 4 frikanja "laćna" dekleta, Eva K., Tatjana, Maja in Tjaša, zbrala na Dolgem mostu. Da pa se ne bi ponovila povodenj, kateri smo bili priča 14 dni nazaj, se nam je pridružil tudi Grega. Pot nas je spet zanesla k sosedom, v Doberdob. Zaradi precej zgodnje ure, smo prišli v plezališče skoraj prvi, pa tudi tekom dneva ni bilo nikakršne gneče. Še posebaj v času kosila. Italijani imajo namreč luštno navado, da ne obedujejo v plezališču, poleg tega pa si verjetno radi...

Preberi več
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...