Veslanje ob zahodni obale Švedske

Z Natašo sva na Švedskem z morskimi kajaki veslala že lani spomladi, a napol zimske razmere nama takrat niso bile povsem naklonjene.
Tokrat sva krenila tja po cesti, kar skupaj s trajekti in kakim ovinkom v lokalni nemški bierhalle traja dobra dva dneva.
Arhipelag Fjallbacke na zahodni obali Švedske so nekakšni njihovi Kornati in se jih da veslat tudi ob močnem vetru, ki je v tistih severnih krajih pogostejši kot pri nas. Kot se za zahodno obalo spodobi, so sončni zahodi nori. Midva sva ostala na morju dober teden dni, vmes je bilo potrebno samo enkrat skočit v civilizacijo v trgovino po hrano, natočit vodo in na sladoled. Mrzel pir je tam gori bolj redka in draga dobrina.
Kampiranje na divje je zakonsko dovoljeno, zato sva z veseljem najin oranžni šotor postavljala na najboljših možnih lokacijah in najlepših plažah.
Morski / potovalni kajak je odlična poletna alternativa turnemu smučanju ali turnemu kolesarstvu s poudarkom na večdnevnih turah in romantičnih samotnih plažah. Le da si pri kajaku lahko privoščiš jemat s sabo bistveno več robe in kaka flaša vina ali tri z lahkoto zdrknejo v prekat.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...