Objave

Veslanje ob zahodni obale Švedske

Z Natašo sva na Švedskem z morskimi kajaki veslala že lani spomladi, a napol zimske razmere nama takrat niso bile povsem naklonjene.
Tokrat sva krenila tja po cesti, kar skupaj s trajekti in kakim ovinkom v lokalni nemški bierhalle traja dobra dva dneva.
Arhipelag Fjallbacke na zahodni obali Švedske so nekakšni njihovi Kornati in se jih da veslat tudi ob močnem vetru, ki je v tistih severnih krajih pogostejši kot pri nas. Kot se za zahodno obalo spodobi, so sončni zahodi nori. Midva sva ostala na...

Preberi več

Seakayaking na Cresu

Vzhodna obala Cresa je večinoma divja in polna sten in skoraj nenaseljena (razen Beli in Merag). Vmes pa je polno majhnih samotnih prodnatih plažic, kar jo naredi idealno za raziskovanje z morskim kajakom.
Štiri dni veslanja je pokazalo nekaj več kot 100 km, mirno morje, robinzonsko spanje na samotnih lepih plažah in predvsem mir.
Vrnitev v civilizacijo sva kronala z večernim veslanjem v mesto Cres na sladoled. :)

Preberi več

Alpska osvežitev pod vodo

Za hribe se nama je v soboto z Natašo zdelo prevroče, še za veslanje ni bilo prave volje, zato sva se šla ohladit v globine Blejskega jezera. Jezero je tokrat postreglo z neobičajno odlično vidljivostjo in veliko ribami. Le standardne some smo pogrešali. Pod kopališčem pri hotelu Toplice sem imel idejo strašit plavajoče stare tete z mehurčki iz globin, a je bilo očitno prezgodaj še. Na površini je jezero toplo, okoli 25C, že na 10 m pa hitro preide na ledenih cca. 12C in še manj globlje.
Na jutranjem...

Preberi več

Turno smučanje okoli vasi Zederhaus

V zadnjem Planinskem Vestniku so peli hvalo turnosmučarskem področju okoli vasi Zederhaus v Avstriji. Gre za zanimivo področje na južni strani Turskega tunela ob avtocesti Beljak - Salzburg. Med temi prazniki smo se v živo prepričali, da gre za turnosmučarski paradiž. Vsekakor se tam še vrnemo.

Preberi več

Vseeno Dolomiti

Termin je bil rezerviran, kombi rezerviran, vsi našpičeni in tudi odpoved tabora nas ni pregnala od odhoda proti Dolomitom. V petek zjutraj je namreč www.ilmeteo.it omilil svoje grožnje in z dobrim planiranjem lokacij se je dalo organizirati znotraj suhih vremenskih oken... Z manjšo ekipco Akademskega AO smo zlezli dve ferati na Monte Peralbo in Col de Bois, v Cortini srknili nekaj aperolspritzov, poštrefnali po alpinističnih trgovinah, ciganili na divje, se ves čas neznansko zabavali in ob vsem tem ostali...

Preberi več

S tečajniki na pomladno turno smuko

V nedeljo smo opravili še predzadnjo aktivnost tečaja turnega smučanja - jagerskosmuško turo z Davom Karničarjem nad Jezersko sedlo. Kljub premikanju termina ture zaradi višje sile se nam je na koncu vse krasno poklopilo. Razmera je bila strašansko ugodna, sneg predelan od začetka do konca, lomastenje po lovski poti in vlečenje po zajlah pa poučno. Malo smo oprezali za kozli, malo se martinčkali, pod budnim očesom Davota pilili smučarsko tehniko, ob vriskanju rezali zavoje, na koncu pa namočili brk v hladno...

Preberi več

Smučanje s Prisojnika

Danes smo v strašansko ugodni razmeri Orto, jaz in dva kolega z matičarskega ferajna zlezli in odsmučali Prisojnik / Prisank, 2547 m. Odsmučali smo na južno stran, smer ima originalno oceno IV/S5, danes pa je bilo nekaj lažje. Orto je zjutraj zaspal, se zbudil, ko smo bili mi že na Vršiču, a nas je vseeno dohitel. :)
Tura je polnokrvno alpinistično smučanje z enega od velikanov Julijcev, spodaj pa nas čaka dolgo in sitno prečenje vse do vstopa v grapo.
Na robu proti Vršiču smo srečali Borčijeve...

Preberi več

S tečajniki turnega smučanja na Lipanci in Mrežcah

Za vikend smo izkoristili lepo vreme in smo v dveh dneh na Lipanci obdelali temo "Nevarnosti v zimskih gorah" pod vodstvom Tomaža Jakofčiča. Staro in mlado je rilo po snegu, se metalo s cepini, izkopavalo žolne, za nameček smo pa zvečer naredili še pravi snežni bivak. Mimogrede smo opravili še lahkoten obisk Lipanskega vrha in se kljub visokim temperaturam po super snegu na smučeh odkotalili v dolino.

Preberi več

Izredno ugodni smučarski vikend paketi v Italiji

Našel sem izredno ugodne smučarske vikend pakete v Italiji. Kilometri smučišč, nobene gneče, brezplačna karta je prenosljiva in velja kjerkoli, ekološka nastanitev, sobe z razgledom, ni potrebna rezervacija, self catering... Priporočam! Ker pa smo to sprobali na najbolj mrzel vikend te zime, je edino malce šepalo ogrevanje.

Preberi več

Novi kratki film

Na spodnjem linku si lahko ogledate moji novi kratki potapljaški film. Film je bil posnet v sudanskem delu Rdečega morja, ki je znano po svoji nedotaknjenosti, bogatem morskem življenju in seveda tudi po morskih psih. Najbolj žmohtni pasji del s konkretnimi bližnjimi posnetki je proti koncu, a tudi ostalo ni za odmet. Veselo gledanje. :)

 

Preberi več
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...