Velika Dnina

Danes z Deanom in Jerotom na zadnji letošnji turni smuki - vsaj v maju! ;) Po svoje se je kar težko odpraviti v zimski opremi, ob nečloveško zgodnjih urah in ob vremenski napovedi, ki kliče po poletju. A glede na količine snega je še vedno vredno truda!
Na koncu smo sicer ostali brez sonca in razgledov, a vsaj vroče ni bilo! :) Dobro uro do snega, nato na smučeh do strmega prehoda, ki vodi v zgornje nadstropje - v krnico Velika Dnina skrito v naročju Škrlatice in Martuljčanov. Enkratno divje okolje s širnimi smučišči, ki bodo letos še daleč v poletje bogato zasneženi!
Prehod je večinoma kopen, obupno zaraščen in nesramno strm. Zgoraj pa lepo zložno na smučeh in ker je Deana zagrabila strašna lakota, je odbrzel naprej, da smo se že bali, da se sploh ne bo ustavil! K sreči ga je na cca 2450m zaustavila stena, tako da si je končno lahko privoščil malico! :)
V zgornjem delu bolj trdo in precej kamenja, nato pa uživancija vse do ruševja, ki skriva tisti prehod nazaj dol. Spodaj smo vztrajali še vse naprej skozi Gruntovico, kjer je smuke nepreklicno konec na cca 1300m - ni slabo za konec maja! Še ena, ki zahteva malo več napora in potrpljenja, ampak se splača! :)
Nekja oblačnih slik, objava pa tudi na blogu.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...