TTSM2: Kraljevska tura po Dolini Triglavskih jezer

V nedeljo se nas je deseterica odpravila proti Triglavskim jezerom. Najprej malo po ravnem, pa malo navzdol v mrazišče, nato pa prek pl. Razor in pod Koriti, kjer nas je prijetno hladil zrak iz mrazišč na Lepi Komni, proti pl. Na Kalu. Kakšna nora zimska idila! Hribčki Lepe Komne, zadaj Peči, zgoraj modro nebo, pod smučmi super sneg za hojo, nepozabno!

Po malici na pl. Na Kalu smo se spustili v gozd nad Kosovo konto in se kmalu ohladili v jezeru hladnega zraka na pl. Lopučnica. Še kratek vzpon in že smo bili Za jezeram pri planinski koči. Dvojno jezero je zelo nizko, letos tudi ni razmetanega ledu ob jezeru. Dolina Triglavskih jezer je res eden od "cukrov" Triglavskega narodnega parka, tudi tokrat je bilo tam prav idilično. Prečili smo visoko nad Ledvičko in se malo pred Zelenim jezerom "razpolovili" - Miha Š., Tanja, Veronika, Maruša in Maja so se od tam vzpeli naravnost proti Vratom in se spustili na pl. Dedno polje ter dalje proti Stari Fužini (gl. Mihov prispevek).

Ostalo nas je šest, ki smo imeli namen opraviti celotno prečenje od Vogla do Krme, a tudi mi smo se tam za nekaj ur razdelili - Mitja in Tamara sta šla naravnost na Prehodavce, Dušan, Miha, Klemen in jaz pa še prej na Kanjavec. Sam sem spotoma opravil še vse mraziščarske zadeve na Hribaricah (to zimo je bilo gor najmanj -36.4 °C!) in za las zgrešil Roka, ki je medtem odsmučal po robu mrazišča proti Debelemu vrhu. Na vrhu Kanjavca je bilo res "bogovsko", izjemna vidljivost je poskrbela za nepozaben razgled, tudi smučarske razmere so bile v vpadnici vrha proti Hribaricam fantastične - srenec. V senci je bilo malo slabše (rahla skorja), a glavno smučišče nas je še čakalo. Strmina med JZ steno Poprovca in Zelenim jezerom je bila idealno omehčana, da se nam je samo smejalo in vriskalo na poti navzdol. Senčni vzpon do Prehodavcev je hitro minil, pri zimski sobi pa so nas pričakali fantastična trentarska kulisa, sveže skuhan čaj in večerja.

 

 

 

Sonce je kmalu zašlo in ko se je že precej stemnilo, se je iz smeri Poprovca zaslišal smučarski ropot - iz daljne Krme je do nas v sedmih urah pritekel Džani! Kuhanje in večerjanje se je tako nadaljevalo, dokler nismo popadali v spalke in precej udobno preživeli noč. Zjutraj pa naprej ...

 

Fotografije Mihe G. in film Mihe Š.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...