Špancir na Obir

Včeraj smo šli na avstrijsko stran Karavank, na Obir (2139m) iskat sonce in lepe zavoje v globokem snegu. Z Mihatom in Anjo se nam je pridružil še Michał na svoji prvi turi, zato ga moram že kar na začetku pohvalit za vztrajnost - tako navzgor kot navzdol!
Tura je lahka in varna, a kar dolga, sploh za prvič. Kljub jutranji oblačnosti, razmeroma ubogi snežni odeji na izhodišču (sedlo Šajda, 1069m) in plugom, ki nam je pred nosom splužil gozdno cesto, smo pač vztrajali. In kot po navadi, se vztrajnost splača! Zgoraj je snega več kot dovolj, nebo se je zjasnilo, razgledi so enkratni, vse naokoli pa nedotaknja belina, ki čaka na razdevičenje. Pred nami sta šla dva lokalca, ki sta nam potegnila lepo špuro, kasneje je prišlo še nekaj drugih, a gneče res ni bilo.
V zgornjem delu super, že malo ojužen pršič, zato smo presmučali mikavno flanko in se spet povzpeli nazaj do poti in še naprej do grebena proti Kravjemu vrhu, saj nas je premamila še ena lepa flanka. Tudi zgoraj v smrekovem gozdu je bila prava uživancija po čistinah, spodaj pa previdno po cesti do izhodišča.
Krasen dan, super smuka! Več pa na blogu.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...