Slovo zimi in pozdrav poletju

Ta vikend sem končno in dokončno preklopil na poletni čas. Glede na to, da se je šele v petek začela prava vročina, je bila sobota še za izkoristit. Na severni strani Kanina je snega še ogromno, tako da je izbire še dovolj. Malo se vleče po smučišču, a prismučal sem vse do razcepa, torej cca 15min hoje do avta! Ni slabo za sredi junija :)
Nad Gilbertijem se začne lep vzpon, razgledi so se širili, tišina pomirjala, rahel severni vetrič prijetno hladil in kar prehitro sem bil na Sedlu Vršič, oziroma še malo višje v stranskem grebenu pod Vršiči. Smuka je bila še boljša kot sem upal! Tako seveda nisem mogel kar zaključiti, ampak sem se povzpel še proti oknu v Prestreljeniku. Žal me je kakih 20-30m pod vrhom ustavila ogromna napoka, čez katero je vodil zmehčan in pretvegan mostiček... Škoda, a vzpon je bil vseeno več kot poplačan z odlično smučarijo po malo strmejših pobočjih vse do Gilbertija. Tudi po smučišču je šlo prav super, tako da sem več kot zadovoljen zaključil sezono (pri +23°C hehe).
V nedeljo pa pozdrav poletju, da mi ne uide! :) Odpravil sem se šele pozno popoldne v cvetoče Karavanke, na Struško debeluško. Najbolj direktna (neoznačena) pot vodi preko idiličnih Dobravskih rovtov do Belske planine in med rušjem na prostoren in razgleden vrh. Cvetja je polno vseh barv in oblik, tako da se splača. Še pred temo sem bil pri avtu in malo kasneje že prijetno sanjal... :)
Objavi tudi na blogu: zima in poletje.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...