Rovinj, Pod Reško planino in Vransko

Osnovna ideja, da bi prespali in plezali v istri prek praznikov je propadla. Prvič zato, ker je od Tineta gospodarica zbolela in je padel v vodo njen vikend, kmalu zatem pa je tudi rezervni plan - Arnetov vikend bil podvržen renovaciji in zategadelj nedostopnosti ta isti vikend. Šmenta!

Vseeno smo se odpeljali prek meje. Skorajda bi nas spet zaneslo v čudoviti Limski kanal, a smo se potem odločno uprli skušnjavi in jo mahnili v Rovinj. Pisana druščina 13 osebkov - natančneje 12 moških in 1 Darka. Če ne bi bilo vetra, bi bil dan že kar malo kičast. Tudi tako je sonce žgalo praktično cel dan, le proti popoldnevu so se pričeli nabirati neki oblački.

[caption id="" align="alignnone" width="403" caption="Darka je bila predmet najrazličnejših poželenj. Tukaj predvsem fotografskih."][/caption]

Definitivno je bila smer, ki smo si je vsi najbolj želeli - smer Jumpy. En sam debilni gib - bolje rečeno skok - je namreč pri vseh vzbudil radovednost kako se boš sam prikobacal preko. Edini način je - kot že ime smeri pove - "jumpy" - skok!

[caption id="" align="alignnone" width="384" caption="Smer Jumpy. Foto: Sandi Ražman"][/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="480" caption="Morska sraka oziroma galeb po domače."][/caption]

Proti koncu dneva smo se odpravili še v spodnji sektor k morju. Ker sem bil pod psihičnim pritiskom Sandijevega fotografiranja sem napel dodatne sile in splezal drugo 7a na pogled v začetku letošnje sezone.

[caption id="" align="alignnone" width="427" caption="Pod budnim parom oči Darke in enim očesom Sandija sem zmogel eno dobro na pogled. Foto: Sandi Ražman"]Anže Čokl[/caption]

V nedeljo (danes) smo se odpravili "po jasnino" na Štajersko. Našli je nismo, a bilo je suho. Plezali smo najprej v plezališču pod Reško planino, se dodobra premrazili na vetru in mrazu, potem pa za izplezavanje skočili še v Vransko. Ker je bilo prilično mrzlo smo danes plezali kar v čevljih. Sam sem to že nekajkrat pridno prakticiral, danes pa sta prednosti spoznala tudi Monika in Blaž.

[caption id="" align="alignnone" width="480" caption="Blaž v potencialnih Official Freeapproved čevljih 2010"][/caption]

Dan je kot običajno prehitro minil, blazinice se zdravijo - jutri je nov dan!

[caption id="" align="alignnone" width="480" caption="Blaž je kot bi vrt okopaval."][/caption]

In še obe galeriji fotografij


Rovinj za pirhe


Pod Reško planino in Vransko

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...