PROGRAM PLEZALSKEGA TABORA V PAKLENICI

Glede na veliko število prijavljenih za plezalski tabor v Paklenici objavljam nekaj obvestil za čimboljše počutje in doživljanje plezalskega tabora. Osnovna baza v Starigradu je vila Rossa na ulici Petra Zoraniča 32. Vila Rossa se nahaja v ulici vzporedno z jadransko magistralo cca 100 m od morja. Iz smeri z avtoceste se zavije desno cca 100m za bencinsko črpalko ter nato druga ulica levo. Naša vila se nahaja na sredini ulice. Vsi ostali apartmaji so v sosednjih hišah iste ulice.

Prva skupina odhaja v četrtek ob 6. uri zjutraj s parkirišča na Dolgem mostu. Vsi ostali, ki boste prišli zvečer v četrtek ali petek, pridite do 20. ure v Starigrad. Kdor pride v petek zjutraj, naj bo do 8. ure pri nas, kdor pride kasneje, naj se pripelje direktno v kanjon Paklenice.

Vsak večer se dobimo v bazi, da napravimo dogovor o plezanju, sestavimo naveze in določimo smeri in ostali urnik.  Vodje navez izbirajo smeri primerne težavnosti, po dogovoru s tečajniki. Odhod na plezanje je ob 8. uri zjutraj, da se izognemo gneči in bomo lahko parkirali na parkirišču v kanjonu.  V soboto ob 14. uri se dobimo s tečajniki na šolski uri z demonstracijo reševanja padlega soplezalca in samoreševanja. Za petek zvečer predlagam (ker nas bo takrat največ), da naredimo spoznavni večer v konobi ali gostilni, ker nas je skoraj preveč za večer v apartmaju.  Zadnji dan pa malo zgodnejši poslovilni večer pri Dinkotu in nato odhod domov. Osnovna minimalna oprema, ki jo morajo imeti tečajniki je pas, čelada, plezalke, 2 matični vponki, najlonski trak in 3 pomožne vrvice.

Obvezno pa  prinesite s seboj obilo dobre volje in  pozitivne energije, ker  za lepo vreme sem se že dogovoril.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...