Plezanje na Siciliji

Pisana druščina se nas je za prvomajske počitnice od 23.-30.4.2011 podala v nekaj izmed zloveščih krajev, ki jih obvladuje mafija. Zavoljo preventive smo ljubljene mafijce na Siciliji klicali Rdeči križ. To je bil neke vrste codename za vse, ki so sumničavo pogledovali okrog ter iskaje svoje žrtve za izrez ledvic, jeter in ostalih uporabnih organov pogledovali tudi proti bledoličnim žrtvam iz Slovenije, zacahnanih s kričečim snežakom.

A vendar smo ponosno zastopali svoje barve in hodeč glavo naprodaj onega dnega zvečer, vkorakali na blišča, mastnih las in visokih pet polno Vio Garibaldi. Ulica nam je vsem zaprla usta, saj so se okrog 22. ure zvečer v samo 300 metrih zvrstile vse kure in petelini Trapanija. Gre za nekakšno podaljšano "Čopovo", le da imajo v Trapaniju zgolj enega frizerja, ki vse postriže enako. Takisto je (kakor kaže) silno moderen tudi slog "možje v pajkicah". Ustreznejše ime za Italijo in Sicilijo je sicer "fantki v pajkicah". Neozirajoč se na te zunanje moteče faktorje, smo prehodili ulico po dolgem in počez ter naposled polegli v posteljah našega skromnega domovanja. A glej ga zlomka! Le nadstropje niže, torej točno pod posteljami marsikaterega izmed naših udeležencev, je bil disko. Točno tako - bučanje glasbe in razbijanje paničnih Italijanov je do tretje v jutro motilo vse razen Džanija, ki je z zamaški v ušesih spal ko bubrek.

Zbudili smo se v sončno jutro in že zarana začrtali dnevni plan. Krajša plohica nas je prepričala v pravi turistični izlet, kjer smo z gliserjem zarohneli na otočke, kjer smo pregrešno dobro (in drago) jedli in bore malo spili. Ko smo opravili te obvezne turistične ceremoniale je napočil čas za pležo!

Prevzeli smo naše jeklene konjičke in se v slogu mafije (tudi) v Mercedesu popeljali na idiličen rt na severu Sicilije. Skalni rob, ki se razteza kak kilometer v širino, nudi plezalne smeri vseh težavnosti od 2c (a to sploh obstaja pri nas?) do ta težkih ocen, ki se začno s številko 8. Plezali s(m)o precej in pravzaprav edini moteči element sta bila dva deževna dneva, ki pa smo ju pravtako izkoristili za ogled zelo grdega mesta - Palerma. Je pa zaniimivo to, da je Sicilija plezalsko zanimiva predvsem na severu, turistično pa na jugu. In ker smo šli na Sicilijo z željo po plezanju, smo prečesali bolj severni ter zahodni del, južni in vzhodni pa ostajajo za dni, ko bomo stari in betežni in bomo tja odpotovali na bus izlete z upokojenci.

Nastanjeni smo bili res super duper - z internetom in bazenom ter pogledom na morje, se nismo imeli za pritoževati. Ko k temu dodam še 4 dni plezarije, med drugim tudi večraztežajne smeri, odlično družbo ter - najpomembnejše - hrano v slogu škampov, morskega psa, čevapov, juhic ter solat in nasploh vsega, kar želodčku paše - lahko zaključim s tem, da smo se imeli enkratno! Ker so sedaj obdelani vsi trije otoki je naslednji cilj menda v Grčiji ali Španiji! In ker sem napisal že 2635 znakov in se nikomur več ne da brat, pripenjam zbirko fotografij (Dodane so še fotografije Tanje in Mojce).

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...