Plezanje v Kotečniku

Včeraj se nas je nekaj avtomobilov polnih plezalcev odpravilo na Štajersko. Odpeketali smo v plezališče Kotečnik, ki nas je znova navdušilo s super vremenom in plezanju ugodno klimo. V plezališče oz. v sektor katerega smo se namenili Tadej, Aleš, Bor in jaz smo bili prvi in uživali ob prvih gibih v tišini. Po nekaj ogrevalnih smereh sem se uspešno prekobacal tudi čez eno 7b in sedaj optimistično gledam v nadaljevanje sezone plezanja v skali.

Nazajgrede so mi jo zagodli še nekateri izmed članov Freeapproved, ki so mi v nahrbtnik podtaknili skale. Ker sem bil prelen, da bi pogledal čemu tako težek nahrbtnik, sem ga bedak prinesel vse do domačega praga. Dokaz spodaj.

Tole sem nosil vse do avta!

Smo pa na poti navzdol opazili tudi, da so v tem predelu zelo prisotno drevesni lubadarji (ali lobadarji?), ki so samo na našem sestopu pregrizli in podrli dve drevesi. Še več jih je na tem, da padejo.

Aja pa še to - med plezanjem nas je presenetil medved Zlato, ki je prilomastil kar iz nekje, kar od nekod. Skupaj smo se potem odpravili v sektor Risanke ali Pisanica, ne vem kako že, in tam še malo poplezali z ostalo bando Freeapproved. Slikic z izjemo zgornje žal nimam. Več o plezalnem dnevu pa na mojem blogu.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...