Paklenica

Prejšnji vikend smo šli na jug: Anja, Miha in jaz v četrtek zvečer, v petek zvečer pa so prišli še Ana, Michał in Lovro. Želja je bila čim več plezati, kar nam je glede na vse še kar uspelo, čeprav nas je kdaj namočilo, imeli pa smo tudi težave z izbiro smeri - ko se znajdeš sredi kanjona z vodničkom v roki, je kar težko trezno razmišljati kam bi šel...
Na sončen petek smo uživali v Nosorogu (4b/b+, 150 m) tik nad parkiriščem, nato pa malo manj uživali v zlizanih kratkih smereh v Klancih. V soboto je prva naveza za las prehitela naliv na vrh smeri Sjeverno rebro (4b/b+, 170 m), druga naveza pa je imela bolj dramatičen vrhunec, a na koncu srečno izplezala in sestopila. Sicer pa zelo lepa smer.
Vsi premočeni smo šli v apartma, nato pa pozno popoldne nazaj. Anja in Miha sta plezala v Ovčjem kuku, midva z Lovrotom pa Tinino smer (4a, 110 m), ki pa ne nudi prav dosti pravega plezanja. V nedeljo sva poskušala v smeri Karabore v Stupu Aniča kuka, ki je bila meni pretežka, nato pa šla rajši za vogal v Šaleško (5a, 120 m), nad katero nisva bila preveč navdušena, čeprav na slikah zgleda precej atraktivno.
Za prvi vtis ni slabo, naslednjič pa se bomo tudi že bolje znašli. Nekaj več pa na blogu.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...