Občni zbor Freeapproved 2012 na Vršiču

Letošnji občni zbor našega društva je bil znova čudovit. Pred turami in drobtinicami sreče, ki smo jih udeleženci nabirali v teh dneh v stenah in na vršacih gora okrog Vršiča, bi izpostavil predvsem zdrav duh udeležencev. To da se razveselimo, ko se vidimo, da se smejimo, ko se družimo in da se objamemo, ko se poslovimo - to je tisto, kar v mojih očeh predstavlja pravo vrednost našega skupnega hobija - gibanja v naravi.

Letošnji občni zbor je bil še nekoliko razširjen, saj smo s pomočjo najbolj veščih gorskih reševalcev - pod taktirko Klemna Volontarja, osvajali in obnavljali znanja o nevarnosti plazov. Ko smo ob treh popoldne zaključili, so sledile na ture na priljubljeno Malo Mojstrovko in Nad Šitom glavo.

Sobota je bila rezervirana za izobraževanje tečajnikov turnega smučanja, ostali pa so se podali na ture, športni plezalci pa v plezalni center v Celovcu. Gorski vodnik in legendarni himalajec Andrej Štremfelj je po celodnevnem podajanju znanja našim turnašem, pred uradnim delom občnega zbora na simultani projekciji na dveh projekcijskih platnih predaval o svoji bogati alpinistični poti. Dvesto oči in nekaj ducat odprtih ust se je lahko samo čudilo in uživalo ob fantastičnih fotografijah in edinstvenih zgodbah Andreja, vse od njegovih začetkov pa do danes.

Uradni del je bil kot vselej pisan: najprej so bile podeljene diplome drugi jesenski generaciji športnih plezalcev, potem nekaj uradnega blebetanja z ust predsednika, zatem pa Aleš z njegovimi igricami :) Kdor je manjkal, mu je lahko žal :)

Nekateri preje, drugi kasneje - vsi pa pravočasno, smo jo mahnili v nedeljo na ture, na čudovito zimsko sonce. Temperature so bile tokrat bolj januarske, saj je pri koči živo srebro kazalo -10,5ªC.

Za nami je tako še en čudovit podaljšan vikend, kjer bi se ob priliki še enkrat vsem zahvalil za odlično družbo, super energijo in obilo radosti.

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...