MTB on flat terrain ... with 50 kilos of equipment

Konec poletja in začetek jeseni, ko vas je večina plezala po najjačih severnih stenah, sva z Matejem gurala bicikel. In to kar daleč. Od Stockholma do Luxemburga. V petih tednih.
Svoja, sicer gorska aluminijasta konjička, sva opremila z tremi prtljažniki in osemnajstimi torbami, ostalo je v "asmobalkancialnismo" stilu viselo privezano s kolesa.

Vreme nama prvo polovico poti ni bilo najbolj naklonjeno, kar pa naju seveda ni odvrnilo od kampiranja v šumi. To, in pa dejstvo, da imajo Skandinavci svojevrsten smisel za humor - sploh kadar pišejo cene in izstavljajo račune. 9 € za najcenejše točeno pivo!?! WTF Navkljub vsemu je bila končna bilanca Švedske: Ajlajk! Espešeli Švedinje ajlajk!! Česar pa vsekakor ne moreva reči za Dansko. Razočarana sva ugotovila, da je imel Shakespeare prav.

V Kopenhagnu je iz objektivnih razlogov predčasno domov odletela polovica članov ekspedicije, druga polovica pa je nadeljevala preko Nemčije, Nizozemske do Bruslja (sem vprašal Barrosa in mi je zagotovil, da se naš denar v Bruslju porablja racionalno in preudarno; majke mu).
Zadnji del poti pa je potekal prek simpatičnega Luxemburga, kjer je po mesecu ravnine in orkanskega vetra (v kontrasmer, se razume) cesta dejansko nakazala kak blažji vzpon in spust.

Končna bilanca vrjetno najdaljše Freeapproved kolesarske odprave je nekaj manj kot 3000 prevoženih km, zlomljena pesta, počen obroč, strgana ketna, en sila neprijeten padec in en ultratopdabest nepozaben dopust, no "dopust" po Matejevo.

aja btw: zdej mam tak stegn, da bo za spremembo naslednjič đani tazadn na dostopu, pa da vidi kok prijetno je za nekom laufat v hrib =)

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...