Objave

4some

Ena Baba pa trije desci. Ne ravno najboljša kombinacija, ampak kar je, je. Smo se spravili nanjo, kot da je ta zadnja na svetu; v trojni navezi, ki ji je suvereno poveljeval inž. Huč. Midva z Gregorjem sva pa sončen dan namenila zimzelenim glasbenim uspešnicam in na vsakem štantu prepevala drugo ponarodelo vižo. Gorski favni na področju Zgornjega Jezerskega se za distrakcije na tem mestu iskreno opravičujeva.

Pležnja je bila super, sestop pa malo manj ... Na Jenkovo planino se tisti greben vleče kot...

Preberi več

Mt. Damavand (5671 m), Iran

Najvisji vrh Islamske republike Iran je hecna gora ... impozantni osamelec, ki se pne visoko nad okoliskimi grebeni in kraljuje iranskemu nebu je po mojem mnenju najbolj gadna gora, na katero sem zlezel. Vem, hecno ...

S tehnicnega vidika je to sprehod, z dolzinskega je to sprehod v vecnost, z estetskega pa sprehod v pekel. Dobesedno. Po n-tih urah grizenja v strmo melisce in temperaturnemu razponu od vroce puscave pri vznozju do sibirskega mraza na vrhu, te zgoraj pricakajo zvepleni gejzirji, ki...

Preberi več

Mt. Kazbek (5033m), Gruzija

Na letosnjem potovanju po Kavkazu in Bliznjem Vzhodu sem se odlocil povzpeti na nekaj markantnih vrhov v regiji ... prvi je na vrsto prisel kralj gruzijskega kavkaza - Kazbek.

S sopotnikom Svitom sva se pridruzila iranski odpravi na goro in v strih dneh opravila s stirimi kilometri visinske razlike. Iz vasice Kazbegi na 1700 m sva v prvem dnevu le stezka prisla do meteroloske postaje na 3600 m. Na res obseznem ledeniku sva imela nekaj tezav z orientacijo, kar sva placala s dodatnimi urami hoje in...

Preberi več

Nikolajeva, IV/II-III ... at night

Po faksu sva se z Matejem zapeljala v Vipavo in se namenila preplezati 380 metrsko smer, ki smo je sicer pred časom zlezli skupaj z Valentino in Duletom. Smer je lahka, sva pa malo zalutala in zato 3 raztežaje potegnila po svoje. Ker s seboj nisva imela zatičev in metuljev sva z zabijanjem in izbijanjem klinov zgubila precej časa in tako izstop dosegla v zadnjih izdihljajih dnevne svetlobe.

Že tako napeto vzdušje v zadnjih raztežajih je še popestril Matejev padec, ko se mu je odlomila za en...

Preberi več

MTB on flat terrain ... with 50 kilos of equipment

Konec poletja in začetek jeseni, ko vas je večina plezala po najjačih severnih stenah, sva z Matejem gurala bicikel. In to kar daleč. Od Stockholma do Luxemburga. V petih tednih.
Svoja, sicer gorska aluminijasta konjička, sva opremila z tremi prtljažniki in osemnajstimi torbami, ostalo je v "asmobalkancialnismo" stilu viselo privezano s kolesa.

Vreme nama prvo polovico poti ni bilo najbolj naklonjeno, kar pa naju seveda ni odvrnilo od kampiranja v šumi. To, in pa dejstvo, da imajo Skandinavci...

Preberi več

Zgornja Savinjska dolina, mauntnbajk.

Na ne ravno poletno soboto sva z Matejem kolesarila pod Oljševo in Raduho. Iz Solčave v Matkov kot, nato pa po Solčavski panoramski cesti mimo idiličnih gorskih kmetij do Koče na Grohatu pod Raduho. Vzpon je bil naporen, noge težke, blaten spust pa zato toliko slajši. Za piko na i pa sva le za nekaj minut ušla tropskemu nalivu, ki se je razbesnel nad dolino Savinje. Nej slabu!

Preberi več

Saving private Marjeta

Ta vikend smo plezali v Kotečniku, kjer se je za Marjeto vse skupaj žal končalo že pri drugem svedrovcu prve smeri. Med vpenjanjem ji je zdrsnila roka in vrvi je bilo dovolj, da se je dotaknila tal; z desnim gleženjem. Fizioterapevtka Anja je takoj priskočila na pomoč in diagnosticirala ter imobilizirala Marjetino otečeno nogo. Za prevoz (prenos) v dolino pa so prijazno poskrbeli krepki in pogumni fantje z GRS Celje, za kar se jim ponovno lepo zahvaljujemo. Mimogrede, ko so ostale punce videle kakšne...

Preberi več

Vrtača z zamudo

S skoraj tedensko zamudo (težave tehnične narave), ampak nikoli ni prepozno. V nedeljo sva se z Alešem (a.k.a. Bambi) povzpela na mejni vrh med Avstrijo in Slovenijo; Vrtačo. Na Zelenico, čez dolino Suho ruševje in na horuk gor po Y grapi. Aleš se je nato prvenstveno odsankal z vrha, sam pa sem sestopil v klasičnem slogu.

Super turca in krasen razgled z vrha. Predvsem na dolino Poden, kjer so nekateri člani Freeapproveda tisti dan raje smučali na mondenem smučišču. Fail! =)

Preberi več

Plezalni vikend v Limskem zalivu

Na Blaževo pobudo smo Freeapprovdovci ta vikend plezali v Limskem zalivu. Nekateri v soboto, drugi v nedeljo, spet tretji smo ostali oba dneva.

V soboto v soncu in toplem vremenu, v nedeljo nas je žal bolj premrazilo. Hladno je bilo začuda tudi ponoči (baje smo sredi februarja).

Tomi Grylls je zvečer odkril super votlino in šesterica pogumnih se nas je zbasala vanjo. Ob tabornem ognju in topli večerji smo zaplavali v spanec še pred risankami.

Ponoči pa saj veste kako ... "Sto ljudi,...

Preberi več

Grintovec

Na najvišji vrh Kamniško-Savinjskih Alp sva se z Martinom povzpela v himalajskem slogu ... Štiri korake in pavza, da se nadihaš. Pa spet od začetka ... Ja, nekateri se lahko pohvalijo, da imajo obilo kondicije, midva morava le-to še pridelat. Vsekakor pa je bil vzpon vreden truda, saj sva bila na strehi in seveda na vrhu poplačana s čudovitim razgledom.

Snega je sicer zelo malo, kar pa ga je, pa po dvanajsti uri postane južen, tako da dereze pridejo zelo prav ... čeprav se je meni vseeno uspelo...

Preberi več
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...