MTB sekcija ne počiva ... Tirolska in (spet) Dolom

Ko se je bližal dopust je padla odločitev:  letos ne greva na morje, ampak z bicikli v hribe. Na jedilniku sva izbrala Stubaital na avstrijskem tirolskem in Canazei v Dolomitih, ki pa so več kot očitno letošnji FAT hit. Plani so bili zelo ambiciozni, saj so bile ture, ki sem jih izbral, skoraj vse po vrsti črne. Barvne oznake so analogija iz smučišč, (modre za po kosilu, pri rdečih se že zašvica, črne so pa zanimive) s to razliko, da kjer se odločiš za črno, vedi, da se ti bo proti koncu vzpona delalo črno pred očmi.  Saj letos sem prevozil precej planinskih poti in strmih klancev, tako da kondicija bi že morala biti kot se šika. No, črno pred očmi se je pojavilo na eni od začetnih tur na Tirolskem. Da pa bi dopust ostal v lepem spominu in nama v naslednjih dneh ne bi pregorele vse varovalke, sva za naslednje dni za ziher rajši izbrala rdeče obarvane steze. Švicala sva, pa zanimive so bile glih tako.

Stubaital je čudovita dolina. Po avstrijsko urejena, se pravi že skoraj kičasta, in zdaj ko je “high season” je vseeno toliko miru in nemotečega turizma, da med vsemi izleti takoj dobi pet zvezdic. Navdušena sva dala destinacijo že kar na zimski jedilnik (cela dolina je pozimi prepredena s progami za tek na smučeh in tudi za turno smuko je potenciala ogromno!).

Dolomiti pa … tu ne bi kaj preveč fantaziral, ker ste vsi pred mano že vse povedali.  Skratka, sami presežniki. Kar pa je le bilo malo moteče in spada med presežmike druge sorte: povsod gužva! Ni kaj dosti razlike, kot če greš kam na morje kamor avgusta navalijo italjani. Če pa so v dolini še trgovine za cote se odvija pravi verbalni šov začinjen z oblaki najnovejših izdelkov parfumske industrije. Vmes smo pa v manjšini bili mi “hribovci”, ki smo iz hriba prihajali z blatnimi bicikli in smo se mimogrede do camping placa ustavili v centru v Spar-u, da za pozno koslilo nabavimo 20 dag piščančjega mesa, nekaj zelenja in kilo nektarin.

Spodnja galerija pove le nekaj od tega kar je bilo. Spustil sem precej tistih kičasto impozantnih panoram, ki se odpirajo na vsakem koraku, zato pa morda le nekaj utrinkov, ki niso samo kolesarski.

P.S. Glede na popularnost in navdušenje … kdaj bo FAT multitasking tabor v Dolomitih? Vidim, da je v društvu tudi dober potencial za MTB sekcijo!

Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...