Lenuhova in Centralc

Tečajniki očitno po tekočem traku lezemo grape, danes sta me namreč Đani in Urbanovc peljala po Lenuhovi (ne vem, od kod ime?) na Begunjsko vrtačo. Grapa je po Kresalu ocenjena takole: II+/2, 300 m, 40°-50°, UIAA 4-/ 2-3. Sicer še ne vem natanko kaj to pomeni, ampak se mi pač kul sliši. He he. Še o razmerah: spodaj top razmere, zelo zbit sneg, nekje od sredine do vrha precej bolj puhast sneg, tako da ne vem natančno kaj bi, če mi Jani ne bi posodil svojih strojev, v zameno za moj pohodniški cepin. Še enkrat, HVALA! S so-tečajnikom Sandijem si pa očitno deliva še eno stvar: prečenje je groza, sploh v tako sipkem snegu ... priznam, psiha delala na polno ;)

Z Đanijem sva smučala po sestopni, kjer je bilo v redu in precej enostavno, medtem ko se je norc Urbanovc odločil kar za isto pot nazaj dol. Meni še sedaj ni jasno, kako je to mogoče in kakšna jajca moraš imet za to, ampak OK, sem pač slikal ;)

Đaniju in kolegu se je mudilo domov, z Janijem pa sva od smučišča potegnila še eno po Centralni na Begunjščico. Meni so se prej polomile Hofer palice za 15 eur, tako da so me s cepinom noge že pošteno pekle, ampak se je vseeno splačalo, ker je na vrhu veter ponehal, smučarija po Centralcu je bila pa itak vrhunska! Do prihodnjič, Mare


Komentarji

comments powered by Disqus
Oceni sliko:
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...